zondag 20 december 2015

Zuinige zaterdag

Dit recept is niet heel erg zuinig aangezien wij rekening moeten houden met een aantal allergieën. Juist door die allergieën is het even zoeken geweest hoe we het toch lekker konden bereiken. Meerdere soorten glutenvrijmeel heb ik geprobeerd. De ene keer werd het beslag te dik dan weer te dun. Of de pannenkoek bleef klef van binnen of het was zo waterig dat het niet te bakken viel.
Doordat we rijstmelk gebruiken in plaats van gewone koemelk bind het ook een stuk minder. Hoewel ik niet erg ben van de kant en klare mixen moet ik zeggen dat ik erg tevreden ben over de pannenkoeken mix van de Albert hein. Want voor het eerst sinds tijden zijn ze gelukt!

Als je door het beslag een zakje vanillesuiker mengt en een flinke snuf kaneel zijn ze zo super lekker dat je ze niet meer hoeft te beleggen. Dat is echt ideaal voor bijvoorbeeld een picknick, om mee te geven naar een kinderfeestje, In ons geval nu als kerstlunch op school. Maar ook voor lange auto ritten. Toch iets heel erg lekkers, feestelijks en het geeft geen geknoei.

De kosten voor een flinke stapel. ( 25 stuks)

Rijstmelk 1.99 per pak, 800 ml nodig.
glutenvrije pannenkoeken mix. 1.79
wajang boter 0.55 voor een pakje (nog ruim de helft over)
biologische eieren 1.49 voor 6. ( 5 nodig)

Totaal: 5.82 euro. Dit is de aanschafprijs van alle producten.
Per pannenkoek kost het 0.23 euro.

Let op! Deze pannenkoeken vullen een stuk minder dan de normale variant van tarwebloem en koemelk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten