dinsdag 15 december 2015

Je zelf rijk rekenen

Mezelf rijk rekenen ja, daar ben ik goed in. Vol goede moed schreef ik vorige keer over het aanvullen van de spaarrekeningen van de kinderen. Het bedrag van de aflossing op de schuld had ik voor het gemak geheel gelabeld met aanvullen kinderspaarrekeningen. Helaas was ik vergeten rekening te houden met het feit dat juist door het aflossen een stuk van de HRA vervalt.

Daardoor zullen we volgend jaar nog geen 100 euro per maand HRA kunnen krijgen. We hebben samen besloten dat we het per maand laten uitkeren zullen veranderen in een jaarlijkse teruggave. Het is nou eenmaal fijner om eens per jaar ruim 1000 euro terug te krijgen dan elke maand een paar tientjes die vaak verdampen.

Dit jaar krijgen we elke maand 180 euro HRA die we dus volgend jaar ergens moeten gaan opvangen in onze begroting. Het aanvullen van de spaarrekeningen zal dus minder snel gaan. Alle extraatjes zullen wel die kant op gaan om er toch een beetje de vaart in te houden.

Voorlopig zal ik nog wel even zoet zijn met het schuiven van alle bedragen voordat de begroting van 2016 helemaal rond is.

Is jullie begroting al klaar voor 2016? Zijn er veel veranderingen in vergelijking met 2015?

7 opmerkingen:

 1. Van de HRA heb ik hier op dit moment nog geen flauw benul... Door verkoop oude woning en aankoop nieuwe is onze (financiele) situatie volledig veranderd. Ik reken dan ook voorzichtig, althans dat hoop ik ;-) om mezelf niet rijk te rekenen. HRA reken ik sowieso niet mee in 'begroting' omdat ik bedragen pas meetel als ze daadwerkelijk op mijn bankrekening staan... Aan de andere kant weet ik natuurlijk wel dat er vakantiegeld binnenkomt in mei...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel slim om voorzichtig te rekenen, het was echt een domper toen ik het besefte,,, vakantiegeld tel ik meestal niet mee. Dit jaar wel voor het aanvullen van de rekeningen. Normaal is dit extra ruimte voor wat nodig is op dat Moment, kleding, vervanging van een stuk apparaat, of verbrassen aan vakantie, een keer uit eten noem maar op.

   Verwijderen
 2. Globaal is mijn begroting klaar, maar hier en daar moet ik nog aanpassingen doen. Met HRA houd ik nooit rekening, deze wordt jaarlijks verrekend met de belastingaangifte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gaan voor 2016 de HRA ook aan passen naar jaarlijks lijkt me veel fijner.

   Verwijderen
 3. Globaal is mijn begroting klaar, maar hier en daar moet ik nog aanpassingen doen. Met HRA houd ik nooit rekening, deze wordt jaarlijks verrekend met de belastingaangifte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak eigenlijk nooit een jaar begroting... Maar ik vind het wel een goed idee.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen