donderdag 10 december 2015

Tijd voor actie

Tijd voor actie!

Op het laatste overzicht wat we ontvingen van de geld verstrekker stond er nog een bedrag open van 8366,41 exclusief krediettoeslag. Zo stond er vermeld. 'Mocht u overgaan tot algehele aflossing is dit bedrag geldig tot 31 december'. Ja heel leuk en we willen met alle liefde overgaan tot algehele aflossing maar waar halen we het geld zo snel vandaan?

Bij de kinderen op de spaarrekeningen stond bij elkaar een bedrag van 5500 euro. Daarmee redden we het niet en ergens anders 2900 euro vandaag halen? Mijn bronnen waren uitgeput na de aflossing van amper 2 weken terug. Alle spaarpotjes staan op 0. Er zat niets anders op dan rustig af te wachten tot we het geld wel bij elkaar hadden.

We luchten ons hart bij familie. Na het laten zien van de overzichten was familie ook vol ongeloof en begreep ons gevoel dat we de schuld zo snel mogelijk weg wilde werken. Deze lieve familie deed ons een aanbod om 3000 euro van hun te lenen zodat we dit jaar nog konden afsluiten bij de bank. In de eerste instantie bedankte we ze vriendelijk voor het aanbod. Familie gaf nog eens aan dat het echt geen probleem was. Dat ze met liefde het bedrag aan ons uit willen lenen.

Nadat we er een nachtje over hadden geslapen en ik samen met manlief er over had gesproken besloten we om het aanbod toch aan te nemen. Manlief belde familie op om te vragen of we nog gebruik mochten maken van het aanbod? Natuurlijk, geen probleem. Was het antwoord wat manlief kreeg en nog geen uur later had manlief het geld ontvangen. Die zelfde middag hebben we het afgelost bij de geld verstrekker! DAG geld en DAG lening! Er kan eindelijk een streep door en het boek kan bijna dicht! Dan is het huis echt verleden tijd.

Familie betalen we terug in januari, februari en maart. Daarna is het plan dat ik de huisrekening aanvul voor zorgkosten, gemeente belastingen en dergelijke. Manlief neemt het aanvullen van de spaarrekeningen van de kinderen voor zijn rekening. Maandelijks zal dat 325 euro zijn plus het vakantie geld en vanaf april nog eens 70 euro extra (het bedrag wat we nu kwijt zijn aan de peuterspeelzaal). Als alles volgens plan gaat zijn de rekeningen weer aangevuld voor het einde van 2016.

Inmiddels hebben wij het bericht ontvangen van de geld verstrekker dat alles op 0 staat. En dat de BKR registratie weg is vanaf januari.

9 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk, nu kun je gaan (spaar)potten. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad eerst de schulden weg werken en dan bouwen aan een buffer!

   Verwijderen
 2. Super meis! Goed van je om het aanbod van je familie aan te nemen, ze bieden je niet voor niets hulp! Nu ben je er over een paar maanden lekker helemaal vanaf. Het extra betaalde is niet fijn...Leergeld noem ik dat. De kans dat je ooit een soortelijke lening afsluit is hierdoor (vrijwel) nihil. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zullen volgende keer wel 10x beter opletten. Hopelijk komen wij niet meer in een situatie dat het nodig is een lening af te sluiten.

   Verwijderen
 3. Wat fijn. Weg met die ingewikkelde en vervelende lening. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat voelt goed! Weg met die gekke lening!
  2016 goed beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat voelt echt super goed en we kijken er erg naar uit om de potjes weer te zien vullen.

   Verwijderen
 5. Wat heerlijk zeg!! Dan kun je straks weer echt opbouwen! Gaat er trouwens niet zoveel jaar over zo'n BKR-ding heen, voor dat dat weg is? Of is dat juist weer het verschil tussen een positieve/negatieve registratie? Vind dat altijd wat onduidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen