woensdag 13 juli 2016

laatste loodjes

Het is de laatste week voor de zomervakantie. Nog een paar dagen en dan zijn de kinderen eindelijk vrij ik merk heel duidelijk dat de koek op is bij de jongens. Normaal gesproken staan ze tussen 5 en 6 naast hun bed te stuiteren. Klaar wakker en gereed voor een nieuwe dag. De laatste dagen krijg ik ze met moeite om half 8 uit hun bed. Naar school gaan willen ze niet want ze zijn zoooo moe.
Uit school word er niet buiten gespeeld maar hangen ze op de bank. Misschien is het nog een staartje van het ziek zijn van vorige week?

De dagen op school zijn gevuld met veel leuke dingen. De musical kijken van groep 8. Een spelletjes ochtend. Vandaag naar een grote speeltuin.Vooral veel spelen en geen lesstof meer. Ik merk duidelijk aan oudste dat hij de lesstof mist. Hij pakt s 'avonds zijn lees boekje om mij voor te lezen en wil zelf niet voorgelezen worden en de smartgames komen weer uit de kast. Jongste mist de structuur bij het weg brengen hangt hij huilend aan mijn been en zegt me dat hij me mist. Ik geef hem een knuffel en draag hem over aan de juf. Maar nog voor ik het schoolplein af ben rent hij me hard huilend achterna. Hij mist me zo en vind me lief. Nog even en dan is het vakantie. Dus hup naar school en tot straks!

Zo in de laatste school week worden de ouders ook aan het werk gezet. Voor elk kind staat er een bak klaar op school met speelgoed wat thuis schoongemaakt mag worden. Voor ons stond er een bak met auto's klaar en een mega bak vol duplo. Dus heb ik mij gister heerlijk vermaakt met de duplo. Ik liet het bad vol lopen en heb daar de duplo in gewassen. Vervolgens de blokjes stuk voor stuk op een handdoek op de vloer gelegd zodat het goed kan drogen. Ik waande me weer helemaal terug in mijn jeugd en speelde een potje duplo Tetris.

Wij tellen af, nog 3 dagen!
Tellen jullie ook al af, of hebben jullie al vakantie?

16 opmerkingen:

 1. Hier gelukkig al vakantie. Oudste was er heel erg hard aan toe. Nu lekker relaxen. Nog 2,5 week vakantie en dan moeten wij weer aan het werk. Zij gaat op de bso nog een hele hoop leuke dingen doen en daarna de laatste week vakantiespel. Gelukkig gaan aan die week erop voorlopig niet denken. Nu zitten we in de vakantiemodus. Boekje, spelletje en verder biedt het zwembad genoeg plezier.

  Succes de laatste dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoonmaken op/voor school het blijft een leuke truck van scholen om geen geld te hoeven uitgeven dat ze hebben gekregen om schoon te LATEN maken. (Het is een geoormerkt bedrag, geen onderdeel van de lumpsum)
  Hoe vind jij het als je werkgever zou zeggen: zeg Amandjuh, jij neemt de afwas en de vaatdoekjes mee en die ga je op Eigen kosten en in je Eigen tijd met de hand schoonmaken?
  En scholen dat geld maar oppotten of aan managementlagen besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De handdoeken en theedoeken worden in veel bedrijven door personeel mee naar huis genomen om te wassen. Niet alleen op basisscholen maar ook in bijvoorbeeld de bouwmarkt werkt dat zo, kantoren noem maar op.

   Ik vind het niet erg om het speelgoed schoon te maken. Volgend schooljaar is het voor de kinderen immers erg fijn als ze weer kunnen beginnen in een fris lokaal.

   Verwijderen
 3. Hier pas officieel volgende week vrijdag, maar zoonlief heeft examen gedaan, dus al een maand thuis en dochter vandaag de boeken ingeleverd. Vrijdag heeft ze toetsinzage en volgende week vrijdag rapport ophalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie zijn dus alvast aan het voor proeven van de vakantie. Alvast heel veel plezier gewenst!

   Verwijderen
 4. Wij hebben vrijdag vakantie en we zijn er erg aan toe.
  Jongste zoon is vandaag op zijn nieuwe school gaan kijken en was gelijk enthousiast. Maar 12 kinderen in de KLAS! Gisteren musical gedaan.ik mag morgen nog een dagje en dan nog een middag vrijwilligerswerk op vrijdag.
  Marietje heeft de laatste dagen alleen maar leuke dingen. Rechtszaken meedraaien in de rechtbank, dagdeel meedraaien op het politiebureau. Vandaag met de klas naar de bios en morgen uit eten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 12 kinderen in een klas dat is echt heel fijn! En de musical wat een stap! Op naar een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

   Wat een bofkont jullie Marietje, het lijkt wel een feestweek inplaats van een schoolweek

   Verwijderen
 5. Hier ook de laatste loodjes, Dirk heeft over 2 dagen vakantie. Ik merk aan hem dat hij moeite heeft nu de dagelijkse structuur op school anders is en hij is ook moe.
  Hier ook het klaslokaal gesopt en wat puzzels mee naar huis om te wassen. Ik vind het ook wel leuk om te doen, zie je wat meer wat ze gebruiken op school.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vind het ook Leuk om te zien hoeveel diversiteit aan materiaal ze hebben in de klas. Het schoonmaken vind ik ook niet erg volgend jaar kunnen de kinderen weer in een fris en schoonlokaal starten.

   Verwijderen
 6. Onze zoon heeft sinds afgelopen vrijdag vakantie. Hij was er ook erg aan toe! Deze week logeert hij een paar dagen bij mijn zus; zondag brengen wij hem naar Zeeland, waar hij bij de zus (en haar kinderen) van mijn vrouw op de camping verblijft. Daar pikken wij hem dan eind volgende week op. En dan begint al heel snel onze vakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk voor jullie zoon! En jullie natuurlijk een hele fijne vakantie gewenst alvast

   Verwijderen
 7. Wij hebben sinds vrijdag vakantie. Ze waren er aan toe qua gedrag ja, maar uitslapen Ho maar! Gewoon elke dag supervroeg wakker, en halverwege de dag chagrijnig..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ja dat halverwege de dag chagrijnig herken ik ook heel erg. Wij spelen gewoon net iets vaker bioscoop, gordijnen dicht, filmpje aan en lang uit op de bank.

   Verwijderen
 8. Wij hebben gistermiddag vakantie gekregen, het waren rare weken. Veel feestjes op school, vandaag ook een leuke dag met allemaal spelletjes en mijn zijn allen patat eten op school.
  Hier zijn ze er ook erg aan toe, zoon die s avonds niet slaapt en s ochtends er altijd weer op tijd uit is moet ik de laatste weken steeds wakker maken om kwart over zeven en dan is hij nog moe. Op het moment van schrijven slaapt hij dan ook nog (half 10) Dochter gaat sinds een paar weken naar school en is eigenlijk alleen maar moe, het is ook zo'n overgang van 1 dag creche en nu volledig naar school elke dag, met al die extra activiteiten.
  Ik vind het ook helemaal niet erg om wat schoon te maken voor school, ik heb deze keer een paar puzzels meegenomen. Dat geld wat ze hier mee uitsparen gebruiken ze weer voor andere leukere activiteiten, zoals dus de laatste schooldag patat eten met zijn allen, met Sinterklaas een leuk cadeau ipv A.ction"troep". Niet denigrerend bedoelt, want ik haal heel wat knutselspul bij de A.ction.
  Een hele fijne (klus) vakantie toegewenst.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is ook een hele stap voor je dochter. School en crèche zijn twee verschillende werelden. Het ontbreken van het ritme de laatste schoolweken vind ik het meest lastige. Omdat de kinderen dat erg missen en nodig hebben.

   Bij ons stond er per kind iets klaar. Daar hadden we helaas geen keus in.

   Een hele fijne vakantie gewenst

   Verwijderen