vrijdag 8 juli 2016

Dagje zee

Maandag nacht werd onze oudste zoon ziek, hoge koorts en spugen. Al snel voelde ik me ook niet lekker en kreeg ik ook koorts. Dinsdag bleef oudste zoontje thuis van school maar bracht ik jongste wel. Ook woensdag ochtend was oudste zoontje nog ziek thuis, zelf was ik gelukkig al weer opgeknapt.

Woensdag ochtend kwam de meneer van de dakkapel hij nam de maten van de te vervangen ramen  van de woonkamer en onze slaapkamer en maakte voor ons een totaal prijs. Manlief tekende de papieren en als het goed is word begin september de dakkapel geplaatst en de ramen vervangen. Ik haalde jongste zoontje om 12 uit school en oudste leek wel wat opgeknapt hij had trek in een boterham en zijn koorts was verdwenen. Omdat manlief die middag ook thuis was leek het ons wel wat om even uit te waaien op het strand. Ik pakte de tas in en we gingen op pad richting bergen aan zee. Voor de zekerheid hadden we een bak mee genomen in de auto voor oudste. De jongens hebben zich heerlijk vermaakt met het zoeken naar schelpjes en bouwen van een zandkasteel. Het was een heerlijke middag niet te warm en niet te koud op het strand. Toen we terug naar huis reden zei jongste mama dit was een hele leuke vakantie!

Donderdag was oudste weer helemaal opgeknapt en ging hij weer naar school. Samen met manlief heb ik een begin gemaakt met het leeg halen van de zolder. We zijn begonnen op de voorzolder. Wat een werk is het! De plafond platen heeft manlief er uit gehaald, de isolatie die er tussen zat was helemaal vol schimmel. Het afzuigsysteem van de badkamer bleek niet te zijn aangesloten. De pijp blies al het vocht zo de isolatie in. Gelukkig hadden wij het ventilatiesysteem al vanaf dag 1 los gekoppeld waardoor we een hoop ellende hebben kunnen voorkomen.

Ik heb heel wat foto's gemaakt van de spullen die we niet meer nodig hebben en erg in de weg liggen. Ik ga ze proberen te verkopen op marktplaats mocht dat niet lukken dan kan ik het altijd nog naar de kringloop brengen eind augustus. Hopelijk levert het een leuk zakcentje op voor in de vakantie.

Savonds kwam oma nog bij ons frietjes eten omdat opa een bedrijfsuitje had. Jongste zoontje werd al wat pieperig en hangerig niets was meer goed en echt trek had hij ook niet. Even over 6 lag hij dan ookal in bed. Op het moment dat we zelf naar bed gingen werd hij doorweekt van het zweet wakker, en ja hoor nu is jongste ziek. Ruim 40 graden koorts.

Vandaag ligt jongste dus ziek op de bank en duimen we maar dat hij net zo snel als zijn broer weer opknapt. Dan kunnen we straks in goede gezondheid de vakantie tegemoet zien.


3 opmerkingen:

 1. Het is denk ik wel besmettelijk dan! Veel beterschap gewenst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè bah! Hier ook een zieke dochter met koorts en spugen. Jongste dochter lijkt ook niet helemaal lekker te zijn, het was een zware nacht. Hopelijk blijft het hierbij. Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel, voor jou dochters ook beterschap en voor jou sterkte met de gebroken nachten, hopelijk knappen ze snel weer op.

   Verwijderen