dinsdag 5 juli 2016

Getekend voor de financiering

Gister hebben we de papieren voor de financiering getekend. Ik vind dat best wel spannend. Want vandaag of morgen word het bedrag bij geschreven op de rekening.

Voor morgen staat er een afspraak om de laatste puntjes op de i te zetten voor de dakkapel. Dan komt er iemand bij ons thuis om de lekke ramen op te meten. Als die juiste maten op papier staan kunnen we daar morgen ook voor tekenen en de dakkapel bestellen. Zoals het er nu voorstaat zal de dakkapel de 1e week van september geplaatst gaan worden.

Voor het vervangen van de dakpannen zijn we ook in contact met een bedrijf en die gaven aan dat als we de precieze datum hebben voor het plaatsen van de dakkapel dat ze ons een dag of 2 later inplannen in hun agenda. Wat materialen betreft zou dit maximaal 2 weken van te voren door gegeven moeten worden. Echter spreek ik liever ruim van te voren een datum af. Met wat speling er tussen mocht het uit lopen met de dakkapel. Planning technisch komt het allemaal wel.

Voor mijn eigen overzicht zal ik vandaag eens ons financieel plaatje aanpassen. Want we krijgen er natuurlijk door die PL een extra vaste last bij. Ik zal wat moeten gaan schuiven met de bedragen. Nu betaald manlief namelijk alle vaste lasten en reserveringen voor de zorg, gemeente belastingen enz. Dit gaat niet meer lukken als hij de rente + vaste aflossing moet gaan betalen komende maand.
Wij hebben gekozen voor een looptijd van 5 jaar waardoor het maand bedrag relatief hoog ligt. 373,73 euro. Als we er voor zouden kiezen om niet versnelt af te lossen is die 5 jaar nog te overzien. Niet dat we dat van plan zijn. Maar het voelt voor mij fijner dan 10 of zelfs 30 jaar.

Tot zo ver onze financiële update.

2 opmerkingen:

  1. Spannend! Ik hoop dat jullie straks volop kunnen genieten van het resultaat van de verbouwingswerkzaamheden en idd gewoon lekker snel van die lening af zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat alles goed loopt! Die dakkapellen lijken me een fijne aanwinst aan een huis.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen