woensdag 17 februari 2016

Weinig geld maakt creatief

Nu we al jaren besparen, bezuinigen en aflossen valt mij op hoe creatief je word van minder geld uitgeven. Helemaal nu zo veel dingen achter elkaar stuk gaan bedenk ik eerst kan dit gerepareerd worden en kunnen we dit zelf? Zo verving manlief zelf de lampen van de auto. Deze bestelde hij online en bespaarde hiermee 70 euro op 2 lampen en ook nog de manuren van de garage.
Manlief verving ook zelf het pompje van de ruitensproeivloeistof de kosten waren 21 euro voor het pompje inclusief verzendkosten bij de garage zou de rekening vele malen hoger zijn geweest.

De vriezer plaatse hij ook zelf een besparing van 40 euro. De vaatwasser plaatsen inclusief leiding werk omleggen bracht een nog grotere besparing.

Zo was ook onze bank stuk. Een naad was los gelaten en het laten repareren kost door een meubelmaker al snel 175 tot 200 euro. Toen mijn schoonmoeder op de koffie was en de naad zag vertelde ze dat ze vroeger dit soort reparaties zelf deed en daar een speciale naald voor gebruikte. Deze naald inclusief speciaal garen had ze nog wel ergens liggen. Een paar dagen later stond schoonmoeder weer op de stoep nu met de naald en garen. Ze liet manlief zien hoe hij de steken moest maken. Het is nogal een lastig klusje en dat lukte mijn schoonmoeder niet meer. Terwijl ik gezellig met haar een kop koffie dronk repareerde manlief de bank. En zo hielden we weer flink wat geld in onze portemonnee.

Kiezen jullie ervoor om dingen zelf te repareren of laten jullie dit soort dingen doen?

7 opmerkingen:

 1. Hier proberen we het wel, pas nog de achterband van fiets vervangen, wat 50 euro scheelde, soms kunnen dingen helaas niet zelf... manlief moest vandaag naar de tandarts, had heel erg pijn na een reparatie aantal weken terug, toch een ontsteking eronder, helaas moet er nu een wortelkanaalbehandeling en kroon op wat ruim 1000 euro kost en helaas niet vergoed wordt.. en de rekening van de vorige reparatie ligt hier nog om te betalen. verder begaf de adapter van de laptop het en de accu van de auto.. dan gaat het even hard helaas. Succes met je blog. Gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je reageert! Heel veel sterkte voor je man! Dat zijn altijd nare tegenvallers!

   Verwijderen
 2. Wat goed van jullie. Vroeger heb ik ook onze bank op die manier gerepareerd. Ging toch nog heel wat jaartjes mee. Fijn als je steeds creatiever wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het voordeel van creatiever worden is nog meer kunnen besparen!

   Verwijderen
 3. Fijn is dat , flink bespaard zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is mooi geworden zeg! Wat lief ook van je schoonmoeder dat ze zo meedenkt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ja ik ben ook heel blij met deze tip van mijn schoonmoeder. We stonden op het punt om een meubelmaker in te schakelen

   Verwijderen