vrijdag 5 februari 2016

hoogbegaafd?

In een vorig bericht schreef ik al over oudste zoontje die zich verveelde op school. Inmiddels heb ik een gesprekje gehad met een speciale docente op school. Ze is een hoogbegaafdheidsdocent. Zonder dat ik het wist had ze ook al een kijkje genomen in de klas om een beeld te krijgen wie zoontje is en hoe hij in de klas functioneert. Het verhaal wat ik vertelde kwam 1 op 1 overeen met het beeld wat ze op school van hem hebben. Dat is erg fijn.

Zoontje is verder dan de kindjes in de klas. Ze liet meerdere keren het woord hoogbegaafd vallen. Zoontje kan inderdaad extra uitdaging gebruiken en daar zijn ze direct mee gestart. Hij is nu 3x naar de plusklas geweest en hij voelt zich daar als een vis in het water. Hij vind het fijn om kinderen om zich heen te hebben die hem begrijpen en zijn gedachtegang volgen. Die zijn vragen niet gek vinden en soms dingen vragen die hij ook graag wil weten.

Ik kon zelf met een hoop vragen terecht bij de docente en de antwoorden waren heel verhelderend. Ik heb een hele stapel huiswerk van haar mee gekregen. Voor mezelf niet voor zoontje. Heel veel boeken om door te lezen en eerlijk waar het is een feest van herkenning. Het heeft mijn ogen geopend en er vallen veel puzzelstukjes op zijn plek.

Nu zijn we aan het overdenken of we zoontje zullen laten testen. De voordelen zien we zeker het brengt alleen financieel de nodige kosten met zich mee. Nu rest ons puzzelen en bedenken wanneer we financieel een plekje hebben om hem te laten testen.

Merken wij thuis verandering? Ja, zeker!

Zoontje speelt weer fantasiespel. Hij heeft op school genoeg gedaan en gunt zichzelf duidelijk speeltijd. De docente gaf aan dat ook het spel ombuigen naar leermomentjes voor kinderen ook spel kan zijn. En dat we vooral mee moeten gaan met de flow die zoontje aangeeft.

Zoontje komt blij uit school! Als ik hem ophaal loopt hij niet meer met zijn hoofd omlaag en duimpje in zijn mond naar huis. Maar hij huppelt en verteld in geuren en kleuren wat hij allemaal gedaan heeft.

Hij slaapt een stuk beter! Hij word bijna niet meer huilend wakker. Wat een verademing voor ons.

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben dmv een doktersverwijzing gratis de wisc iii test laten doen, misschien kan dat bij jullie ook?

    BeantwoordenVerwijderen