dinsdag 16 februari 2016

Vaatwasser

Ja daar was onze grote hulp dan afgelopen vrijdag. Op zaterdagochtend begon manlief aan het plaatsen maar dat ging helaas anders dan gedacht.
De maten hadden we van te voren opgemeten en kwamen overeen. Want meten is weten. De nieuwe vaatwasser moest geplaatst worden waar de oude vandaan kwam. Dat moet toch goed komen was ons idee. Achteraf was de oude vaatwasser iets minder diep waardoor er blijkbaar nog ruimte was voor een waterleiding. De vorige bewoners hadden zelf een buitenkraan gemonteerd achter de keuken langs en zo ook achter de vaatwasser. de nieuwe machine benutte wel alle ruimte in het kastje en ging daar dus niet meer in passen. Nou ja, niet met de huidige waterleiding.

Dus haalde manlief de halve keuken uit elkaar. Hij verwijderde de waterleiding en monteerde een Nieuwe. Nu hij toch bezig was heeft hij gelijk de buitenmuur geïsoleerd tussen de keuken en de muur. We hadden nog wat rest materiaal liggen op zolder. Het verschil kun je goed merken! Heel erg fijn. Na een ochtend knutselen met de leidingen was Manlief nog een ruim uur druk met het stellen en monteren van de vaatwasser. Alles controleren op lekkages ed. Trots kan ik melden dat de vaatwasser inmiddels werkt.

Ik ben heel blij dat we gekozen hebben voor het luxe model. Het koste ons 100 euro extra maar het is een hele stille vaatwasser. Aangezien we een open keuken hebben vond ik dit een belangrijk puntje bij de aanschaf. Even eens de ruimte in de vaatwasser. Ik heb de nieuwe vaatwasser uit gekozen op indeling en daar ben ik erg over te spreken. Alle vaat van een hele dag past er met gemak in. De oude draaide 3 x in de 2 dagen. Voornamelijk door de onlogische indeling zo zonde!

Samen met de vaatwasser werd ook onze nieuwe vriezer geleverd. Het plaatsen was gelukkig zo gedaan. Ook met deze nieuwe vriezer ben ik erg blij. Hoewel ik eerst twijfelde of we wel een nieuwe zoude aanschaffen. Onze 'hondenvoer' vriezer staat Op zolder en die gebruikte ik de laatste weken voor alles. Meerdere keren perdag moest ik naar zolder. ( dit model past helaas niet in de keuken) Brood voor het ontbijt, brood tussen de middag en als ik pech had nog een keer terug voor brood als zoontje meer trek had. Savonds groente voor de roerbak, macaroni noem maar op. En tot slot voor een waterijsje als toet voor de jongens. Opzich is het natuurlijk niet erg, een beetje extra lichaamsbeweging kan geen kwaad. Maar als je niet zo veel energie hebt is het een hele belasting.

Hoewel het aanschaffen van nieuwe apparatuur niet heel consuminderig is. Zijn deze apparaten een heel stuk zuiniger dan de oude. We hopen daardoor ook iets te besparen op ons water en stroom verbruik


4 opmerkingen:

 1. Fijn dat de vaatwasser en vriezer zo goed bevallen! Niet alles hoeft per se 'consuminderig' te zijn. Het gaat er m.i. om dat je er bewust over na hebt gedacht, dat het ook praktisch is voor wat betreft jouw eigen energie als die van de energierekening ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat ze zo goed bevallen! En dat verbruik kan behoorlijk schelen hoor, dat was bij mij ook zo! De aankoop is dan misschien wat minder, maar als het je ook veel tijd en eigen energie scheelt, dan is dat één van die dingen waarvoor je misschien juist weer op andere dingen bezuinigt. Zodat je dit wel kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hoor, een stille vaatwasser en een diepvriezer beneden.
  Wij schaften vorig jaar een vaatwasser aan, die is ook heel stil vind ik. (Weet niet wat normaal is voor een vaatwasser eigenlijk)
  Erg prettig dat je nu niet meer telkens naar de zolder hoeft om iets uit de vriezer te halen, dat lijkt me echt vervelend en ook niet goed voor je rug denk ik. Dus heel mooi nu dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo maken we allemaal onze eigen keuzes.Consuminderig of niet, De economie moet ook blijven draaien toch? Fijn dat beiden apparaten goed bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen