vrijdag 29 augustus 2014

wandelwagen

Met het vooruit zicht op onze vakantie naar Disneyland zijn er een aantal dingen die wij graag nog aanschaffen. Denk hierbij aan Thermo kleding, skibroeken voor de kinderen en een nieuwe wandelwagen en over het laatste gaat dit berichtje.

Omdat we nu al weten dat we graag een ander exemplaar mee willen nemen dan de buggy die we nu hebben voor onze oudste, gevalletje ik duw de buggy naar rechts dan gaat hij naar links. Over gladde oppervlaktes slippen de wieltjes door zodat je heel zwaar met een glijdende buggy rijd, of uhm meer glijd! En omdat zoon er eigenlijk helemaal niet lekker in zit.

Eerst bekeek ik de folder aan biedingen van een nieuwe buggy/wandelwagen. Ondanks dat het aanbiedingsprijzen waren schrok ik er toch wel van. Zoveel wilde ik niet betalen voor een wandelwagen die enkel voor de vakantie bedoeld is. Want zeg nou zelf. Een vierjarige kan prima zelf lopen. Toch moet ik er niet aan denken om in het o zo grote Disneyland niet alleen me zelf voor te slepen maar ook nog een Kleuter. Af geschrikt door de prijzen besloot ik om de komende tijd Marktplaats goed in de gaten te houden. Want wie weet kwam er wel een wagen voorbij die geschikt is voor ons voor een leuke prijs.

En wederom kon ik heel goed slagen op Marktplaats. Iemand had een pracht buggy/wandelwagen online gezet. Een type die geschikt is voor kinderen tot 30 kg, heel fijn want dan past zoon er voorlopig nog in. Ook als hij voor november nog een groeispurt krijgt. Voorzien van extra grote luchtbandjes! Waardoor hij heerlijk soepel rijd ook met een wat groter kindje erin. Er zaten zelfs twee soorten bekleding bij, dat is eigenlijk best handig. Stel er valt een beker drinken in de wagen dan kun je de bekleding in een hand om draai wisselen en wassen, zonder dat je kindje in een plak wagen hoeft te zitten. Of als de wagen helemaal is nat geregend dan heb je in een hand om draai een droge wagen.

Waren er dan geen minpuntjes aan de wagen? ja zeker wel. De banden die piepte iets en gingen wat te stroef naar manliefs idee. Zodra we thuis kwamen dook manlief samen met de wagen de schuur in. Haalde de bandjes uit elkaar, smeerde de lagers en spande de spaakjes. En hij rijd weer als een zonnetje. Inmiddels hebben we de wagen al uitgeprobeerd en ik moet zeggen we zijn er erg blij mee!

En wat we betaalde voor de wandelwagen? Eigenlijk schandalig weinig als je het vergelijkt met de nieuwprijs en de staat waarin we de wagen kochten. Maar schuldig hoef ik me er niet over te voelen ze hadden immers zelf de vraagprijs bepaald van 35 euro.

Schaffen jullie wel eens iets aan speciaal voor de vakantie? zo ja wat was dat dan?

6 opmerkingen:

 1. een gezond kind van 4!! (ik ga er voor het gemak vanuit dat er niks mankeert aan z'n beentjes en meneer verder gezond is) daar ga je toch geen buggy voor kopen?! Komt op mij een beetje verwend over. Een schoolkind nog in een buggy.., ik vind het een beetje gek eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. meneer is inderdaad gezond en mankeert niets aan zijn beentjes. Toch is het voor hem wel heel belangrijk een eigen plekje te hebben om zich terug te trekken. Hij leeft erg in zijn eigen wereldje en is snel over prikkelt. Daardoor is hij veel sneller vermoeid. slaapt nog altijd elke middag 2,5 uur! Daar is deze buggy dan ook geschikt voor dat hij zijn ogen dicht kan doen op het moment dat hij dat nodig heeft. Verder is het erg fijn om een extra pakezel mee te hebben. onze kinderen hebben koemelk allergie en daardoor zijn wij genoodzaakt al het eten mee te nemen. En om daar nou de hele dag mee rond te lopen zie ik ook niet zo zitten!

   Verwijderen
 2. Eerlijk gezegd, zou ik dat ook niet gedaan hebben. Als hij moe is zou ik gewoon even wat rusten ergens (plek genoeg daar en mooie parken) en daarna weer verder gaan. Je kunt het actieve afwisselen met rusten. Er gaat een mooie trein over het park. Ook dan hoeft hij niet te lopen. En waarom heb je skibroeken nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De skibroeken zijn erg fijn omdat de kinderen in de wagen stil zitten. wij daar in de winter/ kerst periode zijn en het daar erg koud kan zijn. Wij zijn daar eerder in dezelfde periode geweest en zagen toen kinderen helemaal blauw van de kou in de wagentjes zitten/ staan te wachten bij parades. En stiekem hopen we op een winter met sneeuw!

   Verwijderen
 3. Wij gaan meestal niet op vakantie, dus het is niet van toepassing. Maar een goede buggy is altijd handig vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goede buggy is zeker ideaal. Na de vakantie zal deze buggy gelijk de alles in 1 wagen gaan vervangen. Dat zal dan ook ruimte schelen in opslag van de maxi cosi en de kinderwagenbak.

   Verwijderen