maandag 18 augustus 2014

kosten van een thuis vakantie deel 6

Deze vakantie blijven we thuis. In zo verre dat we niet op vakantie gaan, we gaan natuurlijk wel leuke dingen doen. Omdat ik erg benieuwd ben of het goedkoper is om een thuis vakantie te houden of om weg te gaan leek het mij leuk om bij te houden wat onze 'thuis' vakantie kost.

Aan het begin van deze week voelde ik me redelijk goed. Ik had voldoende energie om iets te gaan doen. Dus besloot ik om samen met de kinderen onze hal aan te gaan pakken. Manlief was te werk en wij zochten de spullen uit in de hal. Haalde de hele hal leeg inclusief vloer bedekking. Die vloerbedekking is eigenlijk een grote droogloop mat, We hebben die mat op maat gemaakt in het halletje. ideaal als je binnen komt met een kinderwagen die doorweekt is door een regenbui, of wielen vol met sneeuw!

Nadat de hal helemaal ruim en leeg was zocht ik alle verfspullen bij elkaar, rollers en bakjes en kwasten en de muurverf. Samen met de kinderen heb ik het halletje lekker opgefrist. Maar man o man wat een aanslag op mijn lichaam was dat zeg! Wat had ik mij verkeken op het werk wat zo'n kleine ruimte met zich mee brengt. Ik wilde me niet laten kennen, ik had immers zelf besloten om er aan te beginnen( manlief wist helemaal van niets) dus ik zou het hoe dan ook afmaken. Na een paar uur van door gaan en me zelf steeds bij een rapen was het klaar. Ik was echt onwijs trots dat ik dat samen met de kindjes voor elkaar heb gekregen. Inmiddels was het al tijd om te eten. gelukkig stond er nog een pan macaroni van gisteren dus meer dan de boel opwarmen hoefde ik niet te doen. Na het eten heb ik de verfspullen weer opgeruimd. Wat waren de jongens trots dat ze me zo goed geholpen hadden! En wat was ik vooral trots op mezelf dat het gelukt was! Ik had gewoon een klus gedaan die al tijden op ons lijstje stond waar manlief echt tegen aan zat te hikken.

Toen de jongens moe maar voldaan lagen te slapen waren de muren droog genoeg om het halletje weer in te delen. Ik zette alle spullen weer terug, hing de jassen aan de kapstok, Legde het vloerbedekking terug op de vloer enz. Zeer tevreden bekeek ik het resultaat het is echt opgefrist!
Dat zal wel een grote verrassing zijn als manlief straks thuis komt vanuit zijn werk. Dacht ik....

's avonds voelde mijn lichaam alsof ik een zware griep aanval had. Alles deed mij zo veel pijn. Aan manlief liet ik dan niet echt merken ( ik wilde me natuurlijk niet laten kennen). Het was hem niet eens opgevallen dat het halletje was opgeknapt. Wel vroeg hij hoe mijn dag was geweest, tja. productief dus. Hij wierp een blik in de hal. Goedgekeurd gelukkig! En daarna ging ik mijn bedje in.
( kosten? helemaal niets alles was al in huis van voorgaande klus beurten)

De rest van de week hebben we weinig gedaan. De hond van mijn schoonouders kwam nog een dagje spelen . Omdat ze een dag weg gingen. We zijn naar mijn moeder geweest waar ook de kapster kwam die de jongens weer heeft voorzien van een fris kapsel. (De kosten van het knippen was 10 euro per kind. totaal 20 euro. Deze kosten vallen onder het kinderbudget.) Volgende keer wil ik toch proberen dat de kinderen door 'onze' kapster geknipt kunnen worden. Dat kost ons niets. Ze knipt ons gratis in ruil voor hulp met de computer, laptop, telefoon, tablet en internet. In het begin knipte ze de jongens ook totdat de oudste in paniek raakte tijdens het knippen en sindsdien niet meer door haar geknipt wilde worden. We zijn nu bijna 2 jaar verder en ik heb het idee dat hij nu redelijk over zijn kappers angst heen is. We zullen wel zien hoe het gaat.

Vrijdag was mijn moeder er weer een dagje. In plaats van helpen in het huishouden en oppassen ging ik samen met mijn moeder en de kinderen naar het winkelcentrum. Niet dat we iets nodig hadden maar gewoon voor de gezellig. De kinderen zijn echt super verwend door mijn moeder. De jongste kreeg een prachtig dik vest wat ook als jas gebruikt kan worden, nieuw ondergoed en sokken, De oudste kreeg een warme trui, Twee spijkerbroeken, ondergoed en sokken. Na het passen van het vest wilde de jongste hem niet meer uit. Ook niet bij de kassa, dus werden de kaartjes er terplekken uit geknipt terwijl hij het vest nog aan had. Even later zat hij met rode wangen in de wagen. Ja het is wel warm en nee het vest mag niet uit. Nou vooruit los mag wel. Even later kregen ze ook nog een nieuw kleurboek, wat een feest is het toch ook om met oma te shoppen! In het winkelcentrum had ik nog wat boodschapjes gehaald (brood, vleeswaren, limonade) en daarna gingen we naar huis.

Zondag de laatste vakantie dag stond een dagje uit met opi en omi op de planning. Sinds een paar jaar geven we opi en omi voor hun verjaardag een dagje weg. Zo zijn we gezellig met elkaar weg. En houd je er een leuke herinnering aan over. Dat doen we samen met mijn broertje en mijn moeder en haar vriend. Afgelopen jaren maakte mijn moeder na afloop nog een mooi fotoboek. Of dat er dit jaar weer komt weet ik niet.

Opi en Omi hadden de wens om naar het Zuiderzeemuseum te gaan in Enkhuizen. Maar omdat het een openlucht museum is en er de hele dag regen voorspeld was hebben we de planning omgegooid en zijn we in overleg naar het spoorwegmuseum geweest in Utrecht. Opi vond het prachtig en keek zijn ogen uit ook de kinderen vonden het er erg leuk. Ze mochten een rondje mee in de 'kindertrein' zoals ze het treintje noemde. Dat was een soort treintje waar de kinderen een rondje in mee mochten over het park. Volgens de jongens hadden ze zelfs kabouters gezien! Er stonden heel veel oude treinen die je kon bekijken. Erg mooi en indrukwekkend om te zien hoe groot ze zijn en hoe het vroeger allemaal werkte. De jongens keken ook hun ogen uit ze vinden treinen prachtig! We dronken daar een kopkoffie in de hal met voor wie wilde een muffin of appelflap. Dat koste ons 22 euro. Verder hadden we broodjes en pakjes drinken mee genomen. Wat die kosten precies zijn weet ik niet. Omdat ieder voor zich iets mee had. Ik reken het ook niet mee in het dagje weg omdat we normaal ook thuis een boterham hadden gegeten en we de spullen al in huis hadden. Thuis had ik ook een ontbijtkoek in plakjes gesneden en in een broodtrommel mee genomen. Echter zijn we er niet eens aan toe gekomen om op te eten. Dus ging de trommel weer vol mee naar huis en hebben de kinderen de komende dagen wat extra's bij de lunch of tussen door.

Na het museum bezoekje zijn we met zijn alle nog uit eten geweest. We hebben allemaal een hoofd gerecht gekozen en wat gedronken. Normaal als we een voor gerecht kiezen laten we de helft van het hoofd gerecht staan en dat is zo zonde! Nu hadden we zo iets van we kiezen een hoofdgerecht en zien wel of we nog trek hebben in een dessert. Eigenlijk niemand had nog trek in een dessert, alleen opi bestelde nog een beker warme melk. hihihi oudjes en hun gewoontes! Ik kan daar zo van genieten! Moe maar voldaan gingen we naar huis.

De kosten van het dagje weg en gelijk van de hele 6e vakantie week: toegangskaartjes van het museum zijn normaal 16 euro pp maar omdat mijn moeder via internet de kaartjes kocht en uit printen met inlevering van rentepunten? koste het ons 11 euro pp. We waren met 7 volwassenen en 2 kinderen. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis en onze oudste is 3. Dat komt neer op 77 euro entree. de koffie met wat lekkers 22 euro en het uit eten was in totaal 160 euro. Parkeer kosten hadden we ieder voor zich die waren 5.50. totaal kwamen we op 259 euro voor het dagje weg 7 volwassenen en 2 kinderen. Ik vind dat het een redelijk bedrag. Omdat we het als gezamenlijk cadeau gaven aan opi en omi kosten het over de 5 overgebleven volwassenen 52 euro pp. Wij waren als gezin dus 104 euro kwijt + 5,50 parkeer kosten totaal 109,50 euro.

Nu maandag, heb ik een slechte dag. lig de meeste tijd in bed. Vanmorgen kon ik mijn bed bijna niet uit komen. Alles deed zo veel pijn. Er stonden afspraken in mijn agenda en die zijn afgebeld. Rust Rust en nog meer rust is mijn motto vandaag. Hopelijk ben ik er morgen weer. Nu zit ik heerlijk een bericht te type met een kop thee en manlief is naar zijn ouders op koffie visite met de kinderen. Straks met een boek op de bank of gewoon niets, lekker met mijn ogen dicht op de bank. Ach ik zie het wel. Voor het eten staat er nog een pan moet roerbak groentes, spekjes en bami klaar. Dat hoeft alleen opgewarmd te worden. Komt dat even goed uit!

4 opmerkingen:

 1. even irritant de taalpurist uithangen hoor, het is: de kosten van een thuisvakantie, niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt! Ik heb het gelijk aan gepast, ik zag dat ik bij deel. 5 dezelfde fout had gemaakt. *bloos*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoihoi, ik heb je via via gevonden en ga je volgen. Leuk, weer een blog om te lezen erbij. Ik heb even bijgelezen en vind het erg knap zoals je het doet. Lukt het niet om de 10% af te lossen, dan toch wel de 7% ongeveer. Kun je ook trots op zijn. Daarnaast weet je dat je dan ook een bank, fiets voor zoon en een leuke thuisvakantie hebt gehad. Ook dat telt allemaal mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk dat je me gaat volgen! Bedankt voor de mooie complimenten :D

   Verwijderen