zaterdag 9 augustus 2014

kosten van een thuis vakantie deel 4

Deze vakantie blijven we thuis. In zo verre dat we niet op vakantie gaan we gaan natuurlijk wel leuke dingen doen. Omdat ik erg benieuwd ben of het goedkoper is om een thuis vakantie te houden of om weg te gaan leek het mij leuk om bij te houden wat onze 'thuis' vakantie kost.

Na de logeerpartijtjes van de vorige weken doen we het deze week rustig aan.

We zijn naar het winkelcentrum geweest waar we wat nieuwe knutsel en kleur spullen voor de kinderen hebben gekocht. Potloden, lijm, kleurboeken, papier. De precieze kosten weet ik niet meer. kan de bon niet meer vinden maar ik meen dat het rond de 30 euro lag. Dat was inclusief nieuwe ruitenwissers voor de auto en vaatwastabletten. Dus ik hou het ongeveer op de helft voor de knutselspulletjes 15 euro dus. De hele week is er druk mee gekleurd, geplakt en geknipt.

We zijn op visite geweest bij mijn opa en oma. Altijd leuk om daar langs te gaan en te zien hoe ze genieten van hun achterkleinkinderen. Hoe ze kunnen lachen om uit spraken die de jongens doen. De afleiding van de dagelijkse beslommeringen en ouderdomskwaaltjes.

Omdat de jongens zich zo heerlijk konden vermaken was er voor mij de gelegenheid om de papieren weer eens goed uit te zoeken. De boel weer te ordenen en oude papieren weg te gooien. Altijd verbazingwekkend hoeveel tijd er toch elke keer weer in gaat zitten. Misschien ook wel me eigenschuld. Ik ben namelijk nogal makkelijk om alle afgehandelde papieren die toch bewaard moeten worden niet gelijk in de desbetreffende mappen te stoppen maar in de 'papier' lade te leggen.
Ik heb mezelf voor genomen elke maand de papieren op te ruimen. Wie weet valt het me dan mee. Gelukkig is het inmiddels weer fijn op orde.

Ook heb ik deze week de voortuin ontdaan van onkruid. Stukje voor stukje dan kom je er wel. Zo fijn dat de voortuin er netjes uitziet! Het geeft een opgeruimd gevoel.

Het nichtje van dichtbij is een ochtendje komen spelen. De kinderen vermaakte zich met slakken zoeken in de tuin, Hutte bouwen en fietsen terwijl wij, schoonzus en ik lekker aan de koffie in de tuin zaten te kletsen. Ze bleven tussen de middag nog een boterhammetje eten gezellig!

Vrijdag was mijn moeder er. In de ochtend moest ik zelf weg voor mijn project. Ideaal dat er dan iemand in huis is voor de kinderen zonder dat ik dan nog iets moet regelen. Toen ik thuis kwam was het tijd voor de lunch en zag ik dat de jongste erg moe was die heb ik daarom in bed gelegd. Zelf Was ik ook erg moe en kon ik wel wat rust gebruiken. Me moeder besloot te gaan fietsen met de oudste. Ze zijn naar de kinderboerderij geweest en hebben het erg naar hun zin gehad terwijl ik lang uit op de bank lag in alle rust. Dankbaar!


En tot slot kregen we zondag nog visite. Het nichtje van ver weg kwam spelen met de jongens. Zo konden manlief en ik ondertussen gezellig bij kletsen met zijn zus en man.

Het was deze week voornamelijk in en rond het huis. De kosten voor deze vakantie week waren daardoor ook laag. Geschat op 15 euro.

2 opmerkingen:

  1. Dat is niet veel! Ik ben benieuwd naar het eindtotaal!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zelf ook! nog een weekje en dan zit de zomervakantie er alweer op. deze week staat nog 1 uitje in de agenda op onze laatste vakantie dag. ik zal een overzichtje plaatsen na de vakantie van alle kosten.

    BeantwoordenVerwijderen