woensdag 3 september 2014

hollen of stil staan

Bij ons is het altijd hollen of stil staan. Zo gebeurd er weinig tot niets en zo is de hele week vol met afspraken en staan er een hoop veranderingen voor de deur.

Vorige week mocht onze jongste zoontje voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Al maanden keek hij er naar uit en vroeg elke keer als we oudste zoontje naar de peuterspeelzaal brachten of hij ook mocht blijven. Hij wilde niet meer met mama of papa mee naar huis  maar lekker blijven spelen met de andere kindjes. Het is fijn om te zien dat hij het enorm naar zijn zin heeft. Na een ochtendje spelen komt hij moe maar voldaan weer thuis. Tijdens de lunch zat hij enthousiast te vertellen over wat hij allemaal op 'school' heeft gedaan. We hebben zo enorm om hem gelachen toen hij vertelde dat er een nieuwe juf is op school (de stagiaire). Ik vroeg aan jongste hoe heet de nieuwe juf dan? Waarop hij antwoorde dat is juf kerstmis. Juf Kerstmis? ja juf kerstmis. Nee suffie zei de oudste daarop. Dat is juf Mariska!

Later die week mocht onze oudste komen kijken in de klas van de 'grote school'. Wat vond hij dat spannend. We gingen bewust na school tijd kijken zodat de klas niet vol was met kindjes. Nieuwe dingen zijn altijd erg spannend en indrukwekkend voor hem. Hij heeft veel tijd nodig om alles in zich op te nemen en om aan het idee te wennen wat dan zijn nieuwe klas word. Ik moest overal met hem mee lopen en zijn hand vast houden terwijl onze jongste vrolijk door de klas banjerde en overal een kijkje nam. Hij wilde zijn nieuwe juf absoluut geen hand geven en geen gedag zeggen toen we weg gingen.

Omdat hij nog steeds elke middag slaapt en dit echt heel hard nodig heeft om alle prikkels van de ochtend te verwerken hebben we afgesproken dat hij in ieder geval tot januari alleen de ochtenden naar school gaat.

Een paar dagen later begon onze oudste zoon te vertellen over zijn nieuwe school. Over de nieuwe juf en wat hij allemaal in de klas had gezien. leuk! Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan over een paar maanden.

Verder zijn er op het moment een aantal ontwikkelingen met betrekking tot ons huis. Nog te onzeker om er verder op in te gaan maar zeer spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten