zaterdag 20 september 2014

voorlopige koopovereenkomst

We zijn al weer ruim een week verder en er is een hoop gebeurd!

Inmiddels zijn we bij de makelaar geweest om met de kopende partij om tafel te gaan. Om de puntjes op de I te zetten met betrekking tot de (ver)koop van onze woning. Daarna hebben we gelijk het voorlopige koop overeenkomst getekend. En dan begint weer het wachten. Na het tekenen krijg je namelijk 3 werkdagen bedenk tijd. Mocht je nog van de koop af willen kan dat binnen die 3 werkdagen zonder opgave van reden. Gelukkig kan ik nu al melden dat ze niet hebben afgezien van de verkoop en dat het heerlijk stil bleef in de 3 wacht dagen.

Wel viel mij op dat banken tegenwoordig nog al wat tijd nodig hebben om de bankgarantie voor elkaar te krijgen. Dat is in het geval van de aankopende partij pas op 1 november. Tot die tijd moeten wij dus wachten met de aankoop van een ander huis. Dit i.v.m. de restschuld, NHG regels en het rond krijgen van een nieuwe hypotheek.

Door wat we hier hebben meegemaakt in de wijk weten we heel goed wat we wel en wat we niet meer willen. We willen perse in een bepaalde straat wonen, in een bepaald blok woningen en anders willen we niet kopen maar tijdelijk iets huren tot dat er een mogelijkheid is om te kopen op die plek. Het betreft een oude wijk. Vol met groen, parkjes, speeltuintjes en vooral heerlijk rustig!

Manlief komt uit die buurt. Hij is er opgegroeid en zijn ouders wonen nog in de buurt, Zijn ouders zijn inmiddels wel verhuisd  naar een gelijkvloerse woning. Als we er zijn kom je altijd wel iemand tegen die even een praatje met je maakt. En echt interesse heeft hoe het met je gaat. We voelen ons daar in de wijk meer thuis dan hier in de wijk.

In het blokhuizen waar we graag willen wonen staat officieel niets in de verkoop. Maar omdat wij erg bekend zijn met de mensen daar wisten wij dat er binnen kort een huis vrij komt die momenteel nog verhuurd word. per 1 oktober gaan de huurders er uit en komt het huis in de verkoop. We belde de makelaar die ook de verhuur regelt en konden al bezichtigen!

Ook werden we benaderd door onze kapster. dat haar schoonmoeder in het zelfde blok op het moment is opgenomen in een instelling en dat ze niet weten of ze weer naar huis zal mogen. Of wij inmiddels al onze woning hebben verkocht? En nog steeds opzoek zijn naar een woning daar in de buurt? En of! Hou ons maar op de hoogte als er ontwikkelingen zijn! Ook hier hebben we al in het huis mogen kijken. Over de bezichtigingen schrijf ik binnen kort een ander berichtje!

Er gebeurd bij ons dus een hoop op huizen gebied. Leuk en spannend. Toch ook wel een beetje dubbel dat het einde in zicht is Dat we ons paleisje gaan verlaten en ook de herrie wijk. Dat dan weer wel! We kijken ontzettend uit naar een plek voor ons gezin waar we 's nachts rustig kunnen slapen.
En hoe het huis er ook uit ziet. Ons paleisje maken we er wel weer van!

Wat is voor jullie belangrijk bij de aankoop van een woning?

3 opmerkingen:

 1. Spannend allemaal! Ik hoop dat je voor een redelijke prijs je droomhuis kunt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor ons was het in eerste instantie het 'gevoel' en de sfeer van het huis (en dan bedoel ik niet de meubeltjes van de verkopers) ... het binnenkomen en je (bijna) thuis voelen ondanks dat er e.e.a. moet gebeuren, maar ook de omgeving, de wijk etc. In mijn vorige huisje moest ik eerst het hele dorp door om ergens te komen, lag achteraf gezien erg ongunstig. Daar hebben we dus ook op gelet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een hele fijne woonomgeving zeg! Voor mij is sfeer erg belangrijk en rust.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen