maandag 29 september 2014

de bezichtigingen


Over de bezichtigingen zou ik nog een berichtje schijven. Het eerste huis wat we hebben bekeken was het huis van het oude vrouwtje. Haar schoondochter was mee en waarschuwde ons vooraf dat we met een gekleurde zonnebril door het huis heen moesten gaan en dat er het nodige moet gebeuren.

De deur ging open en het werd ons al snel duidelijk wat ze bedoelde met de gekleurde zonnebril, elke ruimte was een andere kleur. De muren varieerde van groen, blauw, roze, rood en noem maar op zelfs de plafonds waren voor zien van dezelfde kleuren. Alles was oud er was duidelijk in al geen jaren iets gedaan. Voor ons is dat prima we willen toch alles aanpakken en naar onze eigen smaak inrichten. De badkamer bijvoorbeeld willen we verplaatsen naar een andere kamer zodat er een toilet in past en een ligbad. Van de oude badkamer willen we dan een inloopkast maken. De indeling van het huis is nog helemaal in de originele staat. Voor ons heeft dat de voorkeur. De keuken is nog gescheiden van de woonkamer waardoor we erg veel kastjes kwijt kunnen en eventueel zelfs de wasmachine ook fijn zodat ik niet met manden hoeft te heen en weren in de zomer van zolder naar beneden om de was buiten op te hangen. De meterkast is aan vervanging toe inclusief alle bedrading. Ook is een nieuwe cv ketel gewenst. Al met al een oud huis waar veel moet gebeuren maar waar de ruimtes goed zijn. Ow zou ik toch bijna vergeten dat alle kozijnen zijn vervangen voor een kunstof variant met dubbelglas.


Het tweede huis wat we gingen bekijken Daar hadden we stiekem hoge verwachtingen van. Dat kwam mede doordat ons verteld was dat alles is opgeknapt en de daarbij behorende vaagprijs. We zagen al snel dat ook dit huis was voorzien van nieuwe kunstofkozijnen met dubbelglas. De indeling van de ramen viel ons gelijk op. Wat jammer dat ze gekozen hebben voor een groot raam met enkel een rooster om te luchten, onze voorkeur gaat uit naar een raam wat je open kunt zetten. In het halletje was de plavuizenvloer helaas stuk. Vele tegels gebroken nodig aan vervanging toe. Het toilet was op zijn zachts gezegd niet onze smaak. Mijn moeder zou het prachtig vinden. Het is geheel voor zien van donkerblauwe geglazuurde tegels, wel in goede staat en prima te gebruiken. Toen liepen we de woonkamer in en zei de makelaar er is echter een klein puntje hier. De balk in de achterkamer die is verbonden met de openkeuken is rot. Daar moet echt iets aan gedaan worden. Dat wil de verkopende partij eventueel nog oplossen voor de verkoop. Ok prima. De meterkast is vervangen maar de bedrading nog niet. Ze hebben de keuken aangepakt de muur open gebroken en er een open keuken van gemaakt. Ook deze is erg smaak gevoelig. Ik hou niet van de gouden greepjes op kastjes en de oven is voorzien van gouden knopjes. De kastjes zijn kersenkleur en de vloer betegeld met donker groene tegels. De achtertuin is opnieuw bestraat wat het voor het oog groter maakt. De badkamer hebben ze al verplaats en opgeknapt. De indeling is alleen niet erg handig Je moet douchen in het bad. Terwijl er door een andere indeling makkelijk een bad en aparte douche in past. De tegels aan de wand in de badkamer zijn gescheurd en het plafond hangt half omlaag. Er is veel schimmel een geval de boel er uit en een frisse nieuwe badkamer. De slaapkamers zijn ruim en prima. Op de zolder moet ook een hoop gedaan worden. Zo is bijvoorbeeld de wasmachine aangesloten op de ontluchtingspijp van het riool. De cv-ketel uit 1998 is ook de jongste niet meer. Al met al ook een flinke lijst met klussen die gedaan moeten worden. Dat viel ons wel erg tegen.

 

Het eerste huis heeft onze voorkeur dat zal wel duidelijk zijn. Ook al is het een oud huis en moet er veel gebeuren. De prijs is daar ook naar. Er is dan genoeg ruimte om de dingen aan te pakken en geheel naar onze smaak te maken. Echter geeft dit huis nogal wat onzekerheid het is niet zeker of het vrouwtje ook daadwerkelijk mag blijven in de instelling waar ze nu is. Of dat ze overgeplaatst gaat worden of dat ze misschien zelfs weer naar huis komt. Het is wel iets waar we rekening mee moeten houden en waar we goed over na moeten denken.

 

Het andere huis is in het zelfde blokhuizen. Er moet een hoop gebeuren en de vraagprijs is erg hoog. De wijk is precies wat we willen. En het geeft meer zekerheid omdat we weten dat de mensen die het nu huren er per 1 oktober uitgaan en wij er eventueel per 1 november in mogen. We hebben er voor gekozen om beide opties open te houden. We hebben een bod gedaan op het tweede huis. Een bod flink onder de vraag prijs. 1 omdat het niet meer waard is en we weten dat de buren in tip top staat ook in die prijsklasse verkocht is. En 2 omdat er veel aan gedaan moet worden en wij daar anders geen ruimte meer voor hebben in ons budget. We hebben er voor gekozen om te bieden zodat we dan een back up hebben mocht het huis van de vrouw niet doorgaan. We zullen zien hoe het gaat lopen. En in welk huis we uiteindelijk mogen gaan wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten