zaterdag 4 oktober 2014

Een huis gekocht.

Na veel nadenken en bespreken en nogmaals een bezichtiging hebben we de knoop door gehakt en hebben we besloten dat we het huis met de hoge vraagprijs gaan aankopen.

Het andere huis had zeker onze voorkeur maar het was te onzeker. We willen het risico niet nemen om straks toch op het laatste moment zonder huis te zitten.

De afgelopen week hebben we flink heen en weer geboden en zijn we overeengekomen dat we het huis mogen aan kopen voor 175,000 euro.

volgende week gaan we het voorlopige koopcontract tekenen en dan hopelijk begin november de overdracht.

Bij de hypotheek aanvraag werden we alvast heerlijk verrast door de rente stand. Op het moment kunnen we de hypotheek afsluiten voor 10 jaar vast tegen een rente van 2.90% toch een groot verschil vergeleken met de rente die we nu betalen van 4,95%. daardoor zal ondanks de restschuld, en een bouwdepot de maandlasten lager uit komen dan nu.

Het geeft een super goed gevoel dat we stappen kunnen gaan zetten. Dat het einde inzicht is en dat het dan eindelijk zover is dat we hier echt de wijk uit zullen gaan. We kunnen aan een nieuw hoofdstuk van ons leven beginnen.

Voordat het echt zover is moet er nog een hoop geregeld gaan worden. Hadden we eindelijk een school gekozen en waren we zeker van een plaatsing van onze oudste zoon in november. Moeten we nu last minute nog gaan proberen om hem op de school in de nieuwe wijk te krijgen.

Ik heb al een begin gemaakt met het opzeggen van bepaalde abonnementen en contracten met betrekking tot onze huidige woning. Want waarom nog een onderhoudscontract voor een cv ketel afsluiten als we in onze nieuwe woning een nieuwe cv ketel plaatsen en een kennis hebben die het onderhoud zou kunnen doen? en zo zijn er nog wat dingen die we anders gaan doen.

We hebben inspiratie opgedaan en een nieuwe vloer uitgezocht. We maken plannen m.b.t. de inrichting van de woning. Zo leuk om opbouwend bezig te zijn, Ik heb er zo'n zin in om het nieuwe huis ons thuis te maken. En ik denk voor het gemak even niet aan alles wat daarvoor gedaan moet worden. Ook wil ik er nog niet bij nadenken dat het wel een tijd zal gaan duren voordat het allemaal gedaan is en hoeveel energie het ons zal gaan kosten. Ik droom voorlopig over het nieuwe huis helemaal tip top in orde. Alles helemaal naar onze zin. De rust in de wijk. Dat we zomers buiten kunnen zitten en de vogels horen fluiten in plaats van de harde muziek van buren te horen. En dan niet te vergeten in de zomer met het slaapkamerraam open kunnen slapen zonder wakker te worden van al het lawaai! Voorlopig (dag)droom ik er van.

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Die rentestand is inderdaad prachtig. Wat staat er voor 1 jaar?
  Ik had me bedacht dat, als ik het over mocht doen, enallesvoorafhadgeweten, ik daarvoor zou hebben gekozen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb er ook over nagedacht. toch brengt het ons te veel onzekerheid. vooral omdat ik niet weet of ik mijn uitkering behoud of niet. dan betalen we graag die 0.3% meer en de zekerheid hebben dat manlief eventueel alleen de kosten goed kan dragen de komende 10! jaar. dan dat de rente volgend jaar toch onwijs stijgt en we het huis moeten verkopen omdat we de lasten niet meer kunnen dragen. En de 2.9% die we straks moeten betalen is al een heel verschil met de 4.95% die we nu betalen ;)

   Verwijderen
 2. Weer een stap vooruit, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen