zondag 19 oktober 2014

Soms zit het mee en soms zit het tegen......

Wat heb ik gister genoten van het weer! Het was bijna zomers te noemen.

Vorig jaar stond rond deze tijd de verwarming al aan. Nu hingen de lakens droog te wapperen in de wind! Zo zat ik heerlijk in de tuin met een kop thee. In het zonnetje te genieten van de kinderen die aan het spelen waren en me stiekem te verheugen om s avonds in een fris bed te stappen.

De verkoop van onze woning loopt een kleine vertraging op. De aankopende partij heeft uitstel gevraagd omdat ze het nog niet rond krijgen. Wij duimen heel erg hard dat het allemaal goed gaat komen. Het zou namelijk echt een hele erge tegenvaller zijn als alles niet door mag gaan. En wij dus voorlopig nog hier zullen wonen. Meer dan afwachten kunnen we niet doen.

We hebben contact gehad met de eventuele nieuwe basisschool voor onze zoon. Helaas melden ze ons dat ze tot januari vol zitten. De persoon die er over gaat was al met vakantie en is pas weer de maandag na de vakantie beschikbaar. Dan kunnen we overleggen of ze een oplossing voor ons hebben voor de periode november tot januari of dat we zelf een oplossing moeten gaan zoeken. Dat zal dan wel iets worden in de vorm van verlenging van de peuterspeelzaal mocht dit mogelijk zijn en anders thuis tot januari. Hij heeft eventueel wel een plekje op de school in de buurt van onze huidige woning. Maar om hem nou te laten wennen op die school om hem vervolgens in januari weer over te plaatsen zien wij ook niet zo zitten. En dan hebben we nog te maken met alle drukte van de december maand en de verhuizing. Bij deze ook afwachten dus.

Ondertussen loopt mijn hoofd helemaal over. Er moet zoveel geregeld worden voor mijn gevoel maar niets kan ook daadwerkelijk afgestreept worden. We zijn afhankelijk van andere partijen over hoe de weg zal gaan lopen. En ik merk dat ik er erg onrustig van word. Dat vertaald zich ook weer naar een lichaam wat niet mee werkt en moe is.. Maar slapen lukt ook niet erg omdat ik zo druk met alles bezig ben in mijn hoofd. Wisten we alvast maar waar we aan toe zijn.

Verder pak ik elke dag een doos in voor het verhuizen. Ruimen we nog meer op en verbazen we ons nog veel meer over de hoeveelheid die alweer ons huis verlaat richting de kringloop en de gemeentestort. Heerlijk straks een groter huis en minder troep!

2 opmerkingen:

  1. Heb je goed gecontroleerd dat die voorwaarden ook in voorlopig koopkontract worden aangepast? Ik heb er vorig jaar veel gedoe mee gehad en 2 maanden verlaat moest ik toen binnen 1 week verhuizen. Gaf niet maar het was stessvol en spannend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dankje! voor je oplettendheid. we hebben inderdaad alles laten aanpassen naar de nieuwe datums. Alleen moeten nog steeds de zelfde datum onze huidige woning uit. ook doordat we nog tussen door op vakantie gaan zal het bij ons ook zeker stressen worden. het huis zal niet af zijn, maar goed soms is het zo als het is...

      Verwijderen