zondag 26 oktober 2014

hieper de piep hoera!!


Binnenkort is het zover. Onze oudste zoon word 4 jaar. Omdat we erg druk zijn met de verkoop van onze woning. En de aankoop van een andere woning waren we de verjaardag al een beetje vergeten. Nou ja vergeten is misschien niet het juiste woord het is meer naar de achter grond verplaatst.

Maar dan komen er in ene telefoontjes van de familie. Wanneer gaan jullie zijn verjaardag vieren? En wat heeft hij voor wensen? O zijn verjaardag! snel de agenda er bij gepakt en een datum geprikt. Maar dan de wensen? Uhm ja,, hij heeft al zoveel en naar ons idee eigenlijk al te veel. Met het vers opgehaalde speelgoedboek op schoot wees zoon een aantal dingen aan wat hij wel erg mooi vond. De ideeen werden verzonden naar de familie en nu is het afwachten wat hij allemaal krijgt. Gelukkig koos hij allerlei dingen als uitbreiding op speelgoed wat hij al heeft wat dan dus niet extra veel ruimte in neemt. En waarvan we weten dat hij het echt leuk vind en er mee zal spelen.

Mijn moeder en de omi's en opi geven altijd een zakcentje waar voor ze elke week een bedrag in een potje doen! vaak nog met een kleinigheidje erbij omdat ze ook iets te spelen willen geven. Vaak is dat iets in de trant van een bellenblaas, autootje, kleurboek of puzzel.

Maar goed dan rest er nog, wat geven wij aan onze zoon voor zijn verjaardag? Al zijn wensen liggen bij de familie en we willen toch iets geven waar hij erg blij mee is. En wat willen we eigenlijk uit geven aan zijn cadeau? Ik heb bedacht om leuk en nuttig te combineren. Op pad voor een nieuwe schooltas met broodtrommel en beker. Al snel kwamen we een geschikte tas tegen met een bij passende broodtrommel en als drink beker wilde meneer iets heel anders. Helemaal prima zelf uit gezocht dus altijd goed. Later ben ik zelf nog het winkel centrum in geweest en heb ik een boek gekocht. Niet een lees boek maar een interactief boek. Heel erg leuk. Althans dat vinden wij. Hij heeft al 2 andere boeken van TipToi en hij kan daar tijden mee bezig zijn. Nu liep ik tegen een boek aan over dino's en daar is hij op het moment erg gek van dus hopelijk valt het cadeau goed. Anders kunnen we het nog altijd ruilen. Totaal kosten de cadeaus ons 26 euro. Ik moet zeggen een schappelijk bedrag voor zijn verjaardagscadeau. Voorgaande jaren gaven wij veel meer uit maar dan had hij ook erg specifieke wensen wat hij graag wilde hebben. Of wat wij voor hem wilde hebben toen hij 1 werd.

Het feestje zelf houden we bescheiden met alleen naaste familie, de komende tijd word het al druk genoeg. De kamer zal versierd worden met slingers en ballonnen die we al in huis hebben. We gaan nog even brainstormen over een taart, Dit jaar weer zelf maken? of toch een taart bestellen? verder zal er een hapje op tafel komen. Drankje er bij en thats it! geen visite die blijft eten. Het zal mij even goed genoeg energie kosten.

Hoe vieren jullie een kinderverjaardag? en wat vinden jullie een redelijk bedrag voor een cadeau?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten