maandag 27 oktober 2014

Jongens en broeken


Wat het is met jongens en broeken, ik weet het niet.
Elke week heeft er wel 1 van de kinderen een gat in zijn broek. Dan willen ze perse de broek niet meer aan want een gat dat kan echt niet! Bij de oudste resulteert een gat in zijn broek dan ook altijd in een mega drift bui tot het moment dat hij bedacht dat er wel een pleister op het gat kon. En sinds dien als we weten dat ze gaan ravotten, buitenspelen, helpen met klussen en schilderen plakte we een pleister op de broek. Zodat de broeken die nog niet voorzien zijn van een gat nog heel even de dans ontspringen en heel blijven.

Handig met naald en draad en een naaimachine ben ik echt niet dus lappen er op naaien en dat soort geneuzel is niet voor mij weg gelegd. Toen we rond liepen in de action kwam ik pakketjes tegen met strijkplaatjes voor op de broeken. Ideaal want zelfs ik ben daar handig genoeg voor. Zoonlief mocht plaatjes uitzoeken en koos de aller aller aller mooiste uit. Gewapend met 4 pakketjes gingen we naar de kassa ( en een heleboel kwasten. rollers, afplaktape enz.. ) Thuis viste hij gelijk de plaatjes uit de tas en mocht ik aan de strijk. Zorgvuldig koos hij per broek het geschikte plaatje. Dit plaatje hoort bij die broek en die vind ik mooi op die broek... Het was werkelijk waar een klusje van niets en het resultaat is leuk geworden. Gelijk heb ik daarna mijn mand strijk naar beneden gehaald en weg gewerkt want nu stond het toch allemaal al klaar.

De volgende dag was ik blij verrast toen zoontje vroeg of hij de broek aan mocht met de zeehond er op. Natuurlijk mag je die aan. Kortom missie geslaagd! Zoontjes blij en probleem opgelost.

4 opmerkingen:

 1. Naaien en dat soort geneuzel........ Gelukkig ben ik wel in staat kleding te herstellen of te vermaken! Dat is zo milieuvriendelijk en besparend, zou je ook moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieder zo z'n kwaliteiten ;), vaak besteden we het uit aan de oma's.

   Verwijderen
 2. Als je een keer iets wilt dichtmaken zonder sticker op de buitenkant. In elke stoffenhandel krijg je gekleurde strijkvliseline. Strijk je aan de binnenkant tegen de broek aan en van buiten zie je alleen nog de scheur. Vaak is het alsof die scheur daar hoort. Het heet snelfix reparatiedoek en je krijgt het in diverse kleuren en zelfs in spijker.

  BeantwoordenVerwijderen