maandag 4 januari 2016

weer in het ritme

Zo de vakantie is weer voorbij en we kunnen over tot de orde van de dag. Normaal kijken we stiekem wel tegen vakanties op. Het ritme en de regelmaat is verstoord en zoontje reageerd daar meestal nogal heftig op. Maar de afgelopen twee weken was dat heel anders! Zoontje was moe, moe en moe. Er werd vooral veel gekleurd, geknutseld, filmpjes gekeken, spelletjes gedaan en er werden hele LEGO bouwwerken gebouwd. Maar vooral heel rustig aan gedaan. Wat resulteerde in een heerlijk rustige vakantie. Bij het naar bed brengen vroeg zoontje wanneer het weer vakantie is? Dat geeft toch aan dat hij het ook als erg fijn heeft ervaren.

Vanmorgen ging de wekker weer erg vroeg, ookal zijn de jongens altijd vroeg wakker viel het wel tegen. Niet uren lang rond lummelen in pyjama maar hup in de kleren en aan het ontbijt. Natuurlijk weer gestress en gemopper over tassen en spullen bij elkaar zoeken. Ach ,we moesten even inkomen zullen we maar zeggen.

Verder probeer ik het ritme weer op te pakken, dagelijks een wasje draaien, wat schoonmaken in huis.    En de woonkamer weer langzaam op orde brengen. Manlief heeft inmiddels ook de hal geschilderd en gaat nu vrolijk verder met de deuren.

Het boodschappen budget word vanaf nu scherp in de gaten gehouden en alles genoteerd. Hopelijk komen we er nu goed mee uit. Als we ons weten te houden aan het week menu moet dat geen probleem zijn.

Bespaar tip van vandaag. Geef de kinderen bekers drinken mee naar school in plaats van een pakje drinken. Geen voor verpakte koekjes maar een los koekje in een bakje, plak ontbijtkoek of een stuk fruit is ook een prima alternatief. Neem zelf een gesmeerde boterham mee naar het werk en probeer de bedrijfskantine te vermijden.


8 opmerkingen:

 1. Zo lang ze naar de basischool gaan is dat goed te doen. Ik laat het nu wel om mijn dochter een beker mee te geven sinds de beker in haar boekentas ging lekken. voor honderden euro's boeken vernield. auauau!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje! Dan denk je voordelig bezig te zijn! Wat een ellende. Toch kan dat ook gebeuren met een pakje drinken in de tas, is mijn ervaring. Het pakje kwam onder de boeken terecht en ik zette de tas te hard neer. Later deed ik een pakje drinken in een extra trommeltje. Al doende leert men zullen we maar zeggen.

   Verwijderen
 2. Ik merk ook dat het soms na de vakantie net is of iedereen een beetje 'roestig' is. Je moet er weer even 'in' komen. Fijn dat je zoontje en jullie zo van de vakantie hebben kunnen genieten. Het klinkt ook lekker rustig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Inderdaad roestig! Wij zijn dan ook blij dat het nu al weer woensdag is en dat we vanmiddag weer rustig aan mogen/kunnen doen. Even opladen en morgen weer fris in het gareel

   Verwijderen
 3. Hier vind ik het ook altijd dubbel; vakantie is heerlijk, maar ik gedij ook altijd wel op regelmaat. Dat is er nu weer genoeg, want voorlopig geen vrij meer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is hier een terug kerend iets. Een basisschool heeft ongeveer elke 6 weken vakantie!

   Verwijderen
 4. De vakantie is dan wel voorbij, maar nu hebben ze #ijzelvrij. een echt ritme is er daarom nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, ja het is erg koud in het noorden! Hier hebben wij in Noord Holland nog geen last van. (gelukkig!)

   Verwijderen