vrijdag 1 januari 2016

We zitten er gekleurd bij

Tot mijn spijt moet ik bekennen dat wij op 2e kerstdag de kerstboom hebben opgeruimd. Ballen netjes opgeborgen en de kerstboom uit elkaar en in een doos terug op zolder. Want we hadden plannen, grootse plannen. Voor de kinderen stond er namelijk een logeer partij gepland bij opa en oma van maandag tot dinsdag. Dan had ik samen met manlief mooi de tijd om wat kleur te brengen in onze woonkamer.

kerstboom opruimen en de hond kijkt toe.

Terwijl wij opruimen kijken de kinderen een pieter post film. Zien jullie de kerststukjes? Het voorste  stuk is gemaakt door oudste zoon en het achterste stuk op de kast door jongste zoon.

Dinsdag ochtend. Saus klaar maken.

Alles afplakken, manlief frist alle muren in de woonkamer op!

Een voor foto. Creme met creme en creme, beetje saai vind je niet?

Aan de saus, ow jee, waar zijn we aan begonnen?

Na foto. Precies het gewenste effect, licht en fris maar wel kleur.
Toch blijven we het een vreemd iets vinden. Elke kleur die we op deze muur smeren word paarsig. Dat we net in dit huis kwamen wonen hadden we bedacht dat we graag een bruin tint op de muur wilde. Zo gezegd zo gedaan maar helaas de bruine muur scheen paars op. Een andere tint bruin dan? Weer een paarse gloed toen hebben we de muur crème gemaakt om later nog eens te proberen. Nu hebben we licht roze op de muur gesmeerd en wederom schijnt het paars op. Het is eerder lila dan heel zacht roze. Toch ben ik er erg blij mee! We zitten er vanaf nu gekleurd bij.

Wat heeft jullie voorkeur? kiezen jullie liever voor de veilige wit / crème tinten op de muur? Of houden jullie ook van een kleurtje?

8 opmerkingen:

 1. Lekker hoor, de boel een beetje opfrissen!
  Toen wij in onze woning kwamen wonen in 2005 hebben we alles in crème / geelachtige tinten geverfd. Wat ons bezield heeft, weten wij tot de dag van vandaag niet :-) Het paste wel mooi bij onze eiken meubels :-)
  Inmiddels hebben we alle muren in de woonkamer en hal wit en pastel blauw geverfd. Lekker fris! En in de loop van de jaren zijn ook de meubels in de woonkamer vervangen of opnieuw wit/blauw gespoten. Kleuraccenten zijn rose; hier ontkwam ik als man dan weer niet aan :-) Boven hebben wij ook allerlei pastel tinten op de slaapkamers.
  Kortom: een stuk vrolijker dan eerst!
  BespaarBalans / www.bespaarbalans.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je zeker dat ze bij het stucen van de muur geen gekleurde stuuc (of is het cement of specie?) hebben gebruikt?. In onze woning hebben we dit ook in de keuken, bij het renoveren en opnieuw aansmeren hebben ze ook iets roze gebruikt en welke kleur we het ook verven, het schijnt altijd wat roze op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of er gekleurde stuc is gebruikt. Ik zou foto's terug kunnen kijken want als het goed is, heeft manlief foto's gemaakt toen de beneden verdieping gedaan werd. ( enige wat we hebben laten stucen). Wat ook apart is, het is alleen deze ene muur in huis die het heeft.

   Verwijderen
 3. Mooi! Het lijkt idd wel lila. Ik kies eigenlijk altijd voor wit en breng dan kleur aan met m'n meubels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De muur kleurt de hele dag door. Elk licht geeft de muur een andere tint, net een kameleon muur. Het geeft een heel leuk speels effect.

   Verwijderen
 4. Ik ben meer voor het wit, met 1 muur in een andere kleur. Maar vind het wel heel netjes geworden bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben wij nu ook. 1 muur in een kleur en de rest crème.

   Verwijderen