zondag 24 januari 2016

Januari

De maand Januari nog niet helemaal voorbij. Toch wil ik alvast even terug blikken op de 1e maand van 2016. Deze maand stond er bij ons boven aan het prioriteiten lijstje een aflossing doen van 1000 euro. Dat is gelukt! Nu nog 2000 euro te gaan en dan hebben we de lening bij familie terug betaald.

Verder gingen er een paar dingen niet helemaal volgens plan.

1) De vriezer die stuk ging. Die we voorlopig niet gaan vervangen. We hebben namelijk nog een vriezer op zolder staan die we kunnen gebruiken. Normaal gebruiken we deze vriezer altijd voor het hondenvoer (vers vlees). Dat bestellen we dan in het groot omdat het voordeliger is en we dan minder vaak hoeven te bestellen. Als we nu de helft bestellen kunnen we de helft van de vriezer gebruiken voor ons zelf. Het vergt wat meer planning met de boodschappen maar is prima te doen. Hoewel we iets meer kwijt zijn aan het voer, zullen we hierdoor besparen op de aanschaf kosten van een vriezer en het stroom gebruik. Het enige nadeel wat dit heeft is dat er een 'gat' zit in onze keuken. Daar over gaan we nog even brainstormen. Hoe we het deurtje kunnen monteren in de keuken. De vriezer van zolder plaatsen in het gat van de oude inbouw vriezer lukt helaas niet.

2) De wasmachine die regelmatig het centrifugeren over slaat. Wat ik ontdekt heb is, dat als ik de stekker uit het stopcontact haal en hem er opnieuw in stop dat de machine dan wel naar behoren werkt. Misschien dat de printplaat kuren heeft? Ik weet het niet zolang dit werkt en de was nog schoon uit de machine komt schaffen wij nog geen nieuwe aan. Hopelijk houd hij het nog vol tot we de gehele lening hebben afgelost.

3) De vaatwasser. Ja ook de vaatwasser heeft kuren, nou ja eigenlijk is de vaatwasser gewoon op. De vaat die je er in stopt is 9 van de 10 keer niet schoon en ook lekt de machine water. De rubbers zijn stuk en sluiten niet goed meer aan. Met een handdoek op de grond is het water overlast prima te beperken.

4) Zoontje trok afgelopen vrijdag de rist van zijn schoenen stuk dus ik hoop volgende week even tijd te vinden om met zoontje nieuwe te kopen. De schoenen zijn nog geen 2 maanden oud. Dus ergens twijfel ik of ik terug zal gaan om te kijken of ze iets voor me kunnen betekenen? De bon die heb ik helaas niet meer. Wat zouden jullie doen?

5) Een koplamp van de auto ging stuk. Gelukkig kon manlief de kosten beperken door zelf de lamp te bestellen en te monteren. Onze auto is voorzien van xenon verlichting. Waardoor dit best prijzig is.

6) Bestelde ik mijn nu al lievelingsvest. Maar helaas in een maatje te groot. Dus wacht ik nog even heel geduldig af.

7) Het laatste puntje wil ik positief afsluiten. Ik ontving deze maand 10 euro meer Wa jong. Nu nog bedenken wat ik hiermee wil doen.

Hoe was jullie maand Januari in financieel opzicht?

5 opmerkingen:

 1. Hier ging en gaat het goed. We houden ons prima aan ons budget en zitten er dik onder eigenlijk. Er is alleen een accu van de auto stuk gegaan. verder niets....
  Ik zou met de schoenen terug gaan. Als je ze met de pin hebt betaald heb je bewijs dat je ze daar hebt gekocht. Groetjes, Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ging en gaat het goed. We houden ons prima aan ons budget en zitten er dik onder eigenlijk. Er is alleen een accu van de auto stuk gegaan. verder niets....
  Ik zou met de schoenen terug gaan. Als je ze met de pin hebt betaald heb je bewijs dat je ze daar hebt gekocht. Groetjes, Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel! Volgende week even tijd maken voor een bezoekj schoenen winkel.

   Verwijderen
 3. Wat balen zeg! Maar wel fijn dat er ook positieve puntjes waren! Hier sleept zich nog een klusverhaal voort, maar daarin lijkt wel wat licht aan het einde van de tunnel te zijn. Ik heb aan de ene kant best wat kunnen sparen, aan de andere kant wel minder dan gehoopt, omdat ik mijn salaris deze maand uit mijn extra inkomsten/buffer moest halen. Daar baal ik wel een beetje van, maar goed, zo gaan de dingen nu eenmaal. Hopelijk is het niet net als vorig jaar dat dit een paar maanden achter elkaar zo moet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker balen als je je inkomsten uit je buffer moet halen! Duimen dat het volgende maand beter gaat!

   Verwijderen