donderdag 14 januari 2016

Suiker

Als of het nog niet lastig genoeg was met alles wat ik niet meer mocht eten, voeg ik zelf nu iets aan het lijstje toe, toegevoegde suikers. Niet omdat ik het niet meer mag eten maar omdat ik het simpel weg niet meer wil eten.

Hiermee hoop ik te bereiken dat ik minder moe ben. OW wat een Heerlijk idee, ja dromen mag toch? Het is in iedergeval het proberen waard. En laten we eerlijk wezen al die suikers zijn helemaal niet goed voor je. En heel stiekem hoop ik dat hierdoor die laatste 5 kilo die te veel aan mij plakt langzaam maar zeker verdwijnt.

Gister was de eerste dag dat ik geen toegevoegde suikers heb gegeten en ik moet zeggen dat het redelijk gaat. Ik had verwacht dat ik ontzettende hoofdpijn zou krijgen en me slap zou voelen tot nu toe valt dat dus mee, even afkloppen hoor! Wat niet is kan nog komen natuurlijk. Verder merk ik wel dat mijn lichaam de hele dag om eten schreeuwt, dat zullen de suikers wel zijn.

Voor nu ga ik mijn best doen op deze nieuwe ingeslagen weg. En ben ik heel erg benieuwd wat de volgende afslag mij zal brengen.


9 opmerkingen:

 1. Ik vind het knap ėn en hele uitdaging om helemaal te stoppen met toegevoegde suikers. Het zit echt in zoveel producten.
  Ik probeer minder suiker te gebruiken; zo ben ik gestopt met suiker in de koffie. Maar het zou beter kunnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen suiker meer in de koffie scheelt een berg in een jaar ;-)

   Het is inderdaad een hele uitdaging! Zo kon ik het nog niet helemaal vermijden, kwam ik er te laat achter dat er suiker zit in voor gekruide krieltjes, at ik een glutenvrij pita broodje uit de vriezer. zo zonde om weg te gooien. En at ik de(aangebroken) pot augurken leeg.

   Verwijderen
 2. Knap! Ik eet niet zoveel 'echte' suiker, maar ik denk wel dat er ongemerkt nog best wat suikers via sluipproducten naar binnen gaan. Mooi dat je je er nu in ieder geval nog niet slecht door voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Behalve een dag vol huilbuien en een dag hoofdpijn heb ik er weinig last van.

   Het is verbazend waar allemaal suiker in zit zodra je er op let.

   Verwijderen
 3. ik heb een paar maanden suiker vrij gegeten. Best moeilijk want het zit echt overal in.Ik kreeg de dip na een dag of 4. Nu eet ik wel weer wat suiker maar alleen als ik het zelf toevoeg. \in mijn eigengemaakte brood zit geen suiker, maar in mijn cake wel....
  \in mijn eigengemaakte toetjes ook. Maar het is goed zo...Afvallen hoef ik niet. 56 kilo met 1.67 lang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil nu eerst van die suikerverslaving af, ik merk dat mijn lichaam nu minder vraagt om eten. Voor heen kon ik de hele dag door eten.

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zou zeker fijn zijn zeg als je hiermee je vermoeidheid kunt verbannen. Ik kijk uit naar het resultaat.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen