woensdag 29 april 2015

Dierenarts

Al een ruime week merkte we dat onze hond last had van haar oortje, nu heeft ze wel vaker last van haar oor dus rennen we inmiddels niet meer gelijk naar de dierenarts. Meestal gaat het met een week over en knapt ze weer op. Deze keer helaas niet. Vanmorgen zag ik tot mijn schrik dat er bloed uit haar oor kwam. Rede dus om gelijk de dierenarts te bellen. Gelukkig was er nog plek vanmorge op het spreekuur dus gingen we op pad.

De dierenarts bekeek haar en haar oortje, inderdaad een flinke bacteriele infectie in haar oor. Dit zou niet vanzelf over gaan en alleen maar erger worden. Voor de pijn een injectie, een zalf in het oor die hopelijk de bacterie dood en een pot pillen en doos met oorzalf mee naar huis. De dierenarts gaf aan dat het over 2 dagen echt een heel stuk beter moet gaan is dit niet het geval moeten we terug komen. Nu maar hopen dat ze snel opknapt.

Wij hebben trouwens wel een giga leuke dierenarts. Ons jongste zoontje was mee en mocht helpen. Hij mocht de behandel tafel omhoog en omlaag doen. En als dank voor zijn goede hulp kreeg hij een lege ( nieuwe) spuit. Dan kun je papa en mama lekker nat spuiten als je in bad zit had de beste man gezegd. Boffen wij even dat zoontje vanavond mag logeren bij opa en oma en daar in bad gaat!

Aan het einde van het consult mochten we 84,70 euro afrekenen. Het gaat deze maand erg hard met het geld. Gister viel ook de parkeer boete van manlief op de mat van 97 euro.  En aangezien ook jongste zoontje een bril nodig heeft zal dit helaas niet de laatste dure rekening zijn deze maand.

Hebben jullie ook wel eens van die maanden? Dat rekening na rekening binnen komt?

4 opmerkingen:

 1. Dierenartskosten hakken er altijd stevig in... Gelukkig dat jullie zo'n leuke dierenarts hebben, superbelangrijk. Beterschap voor het zieke hondje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Gelukkig gaat het alweer een stuk beter met haar. En inderdaad dierenarts kosten kunnen flink op lopen. In de eerste paar maanden dat we haar hadden zaten we wekelijks bij de dierenarts. De kosten waren toen ook ruim 2000 euro! Maar goed dat is het risico van het hebben van een dier.

   Verwijderen
 2. Oww, wat zielig dat je hondje zo'n last van het oor heeft.
  Gaat het inmiddels al wat beter? Tja, inderdaad kost het altijd veel maar ja, je hebt er dan toch voor over hè?
  Hahaha, je bent ook een mooie, blij dat zoon naar opa en oma gaan zodat hij die lekker nat kan spuiten! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig gaat het al een stuk beter met haar oor. Voorlopig blijven we elke 2 weken zalven.

   En bij oma mag alles toch ? ;-P

   Verwijderen