woensdag 22 april 2015

Schuld verhogen inplaats van aflossen

Het is al even geleden dat ik een update heb gegeven van onze schuld. De reden hiervoor is dat we de laatste maand niets hebben afgelost op de schuld. In plaats daarvan hebben we de schuld zelfs vergroot. Tja echt heel trots ben ik hier natuurlijk niet op. Ik heb lang getwijfeld of ik het zou vermelden op mijn blog. De keuze om het niet te melden voelde voor mij als vals spelen.

Wat hebben we dan gedaan met het geld? We hebben eindelijk iets voor de ramen. Ik begon me er steeds meer aan te ergeren dat we zo te kijk zaten. Iedereen die voorbij loopt en fiets kijkt even naar binnen. Voor mij voelde het ook niet fijn dat ik dezelfde mensen meerdere keren per dag zag voorbij komen en even zwaaide terwijl ik steeds op de bank zat. De ene keer met een tijdschrift, dan met een kop koffie, dan weer met de iPad in mijn handen. Ik wissel nou eenmaal vaak de activiteit met rust af. En ik rust meer op een dag dan dat ik actief bezig ben. Toch voelde het voor mij als of ik heel druk bezig moest zijn als die mensen toevallig weer langs liepen. Iets wat natuurlijk niet gebeurde.  Dat ik een soort verantwoording af moet leggen voor het feit dat ik zoveel zit. Heel stom eigenlijk maar goed. Dat is dus verleden tijd. We hebben ( naar mijn idee) prachtige vitrage besteld en op maat laten maken. Van de vitrage stof is een vouwgordijn gemaakt. Sinds deze voor de ramen hangt voel ik mij meer thuis in mijn eigen huis. De woonkamer voelt nu ook af.

Ook werd er klus materiaal gekocht omdat manlief begonnen is aan de kinderkamers. Daar over later meer. Dat is gelijk ook de reden waarom we in april ook niets zullen gaan aflossen. Omdat we verder gaan met de kinderkamers. Gelukkig komt het geld schip in mei binnen. In de vorm van het vakantie geld en gaan we daarmee de schuld bij familie in 1x aflossen.

5 opmerkingen:

 1. Wat voelt dat gek he als je zo "te koop" zit. Ik kan het me goed voorstellen dat je dan snel wat voor je ramen wilt. Wij hebben toen gekozen voor overgordijnen die we lieten makenH.ema .was een actie toen en het maken was gratis. Vitrage hebben we bij de I KEA gehaald met een vertelbare roe . We waren voor nog geen 15 euro klaar daar.
  we hadden toen het idee als we meer geld hebben kopen we iets anders voor de vitrage. Maar ju bijna 10 jaar later hangen ze er nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben nogal grote ramen waardoor veel opties afvielen. Het is dan ook even zoeken geweest naar iets passends. Maar ik moet zeggen dat het me elke euro waard is geweest. Het voelt zoveel fijner om je thuis te kunnen voelen. We hebben bijna 5 maanden te koop gezeten.

   Verwijderen
 2. Hier heb ik hetzelfde. Zoals nu zit ik aan de tafel en zien de mensen mij zitten. Ik heb vouwgordijnen. Maar deze mensen weten niet dat ik al vanaf 7 uur vanmorgen bezig ben. Daarbij veel pijn van de reuma en veel moet zitten. Vaak laat ik het rolluik een stuk naar beneden of ga ik op een andere plek zitten. Stom, maar zoals je kunt lezen, heel begrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is voor mij ook de reden dat ik vaak rust en alles stukje bij beetje doe. Toch verwonder ik me er om waarom ik naar de buiten wereld wil laten zien dat alles altijd goed gaat. Gelukkig is dat nu niet meer nodig en kan ik lekker mn eigen gang gaan.

   Verwijderen
 3. Pff, ja..te kijk zitten..praat me er niet van. Dat doen wij hier ook, al 8 jaar inmiddels.
  Ik vindt het echt vreselijk dus ik heb manlief gezegd dat wwe dit jaar toch echt iets gaan kopen voor de ramen.
  En ook ik zit vaak om te rusten en dat vind ik dus ook heel naar dat mensen me telkens zien zitten .
  Fijn dat jullie het nu in orde hebben hoor!

  BeantwoordenVerwijderen