zaterdag 25 april 2015

Klussen op de kinderkamers

Nu we begonnen zijn op de kinderkamers valt het ons nog meer op hoe oud alles is. En hoe hard het nodig is om dingen op te knappen. Het was altijd zo fris op de kamers en we kregen het daar met geen mogelijkheid warm. Ook niet als de hele dag de verwarming aan stond. De kinderen sliepen in de winter dan ook met lekkere dikke pyjama's aan en een extra dik dekbed erop. Fijn spelen op hun eigen kamertje ging niet omdat het er echt heel koud was.

Nu de plafonds er uit zijn kun je letterlijk naar buiten kijken. Er zitten gaten in de gevel en de wind waait naar binnen. Geen wonder dus dat het niet warm te krijgen was. We stookte voor de buiten lucht. Daar gaan we dus iets aan doen. Manlief heeft isolatie besteld en voor dat de nieuwe plafonds er in gaan komt er eerst een lekkere warme isolatie laag tussen. De gaten in de gevel worden door hem vakkundig dicht gemaakt en daarna mag er een nieuw plafond in.

Omdat nu toch alles open ligt, controleert manlief ook alle elektra. Hij vreest extra stopcontacten in en vervangt de oude opbouwdozen voor een inbouw variant. Onder het mom van als je het doet doe je het goed.

De muren willen we het zelfde als op de beneden verdieping. Zodat alles 1 geheel word. Eerst moet het gestuukt worden. Nu is nog even de vraag of manlief dat zelf kan of dat we dat ook laten doen. En vervolgens laten we er structuur op spuiten. We kiezen hier heel bewust voor omdat de basis dan heel basic is. We leuken de kinderkamers op met decoratie in een thema. Voor jongste word dit een Jake en de nooitgedachtland piraten kamer. Mijn moeder maakt voor hem een houten kapstok en een lamp geheel in thema. Verder hangen we gordijnen op van Jake, En aan de muur wat schilderijen. Zo heeft hij in een hand om draai een echte thema kamer. Is hij dit over een paar jaar ontgroeid? nou dan heb je met een ander schilderij en andere gordijnen zo weer een compleet ander kamertje. Voor oudste heeft mijn moeder al een cars kapstokje en cars lamp gemaakt. Deze komen weer terug op zijn nieuwe kamer. Ook de cars gordijnen uit het vorige huis komen terug in zijn nieuwe kamer. Voor oudste erg fijn een stukje herkenning. Verder hangen we ook voor hem leuke schilderijen op in thema. Hij liet ons weten dat hij graag een rode of een blauwe muur wil. Dus als we zover zijn mag hij met ons mee naar de bouwmarkt om verf uit te kiezen.

De vloer word ook vervangen. Als je nu over het laminaat heen loopt deint het. Voor mijn gevoel is het over oud tapijt heen gelegd. Dit is echter niet het geval maar zo voelt het als je er over heen loopt. Voor de boven verdieping hebben we voor dezelfde vloer gekozen als in de woonkamer. Deze vloer hebben we ook gelijk besteld met de vloer van de woonkamer. Die ligt op zolder te wachten tot we er aan toe zijn om te leggen. Als ondervloer kiezen wij voor groene isolatie platen. En geen folie! dit folie ligt er dus nu onder en bevalt ons niet.

Als laatste komen er nieuwe radiatoren. Dit is een flinke kostenpost en we hopen dat dit nog uit het bouwdepot vandaan kan/mag komen. Voor de bovenverdieping exclusief badkamer komen we op een bedrag van 1800 euro.

Omdat manlief heel veel zelf kan doen vallen de kosten relatief mee. Voor de plafondplaten en isolatie mochten we 238 euro afrekenen. Dit is voor de 2 kinderkamers. Van de stopcontacten hebben we weinig extra kosten omdat we die uit ons oude huis hebben meegenomen. Omdat we daar ook alles hebben vervangen naar een speciaal type en al zoveel moesten inleveren op de vraagprijs hebben we alles nogmaals vervangen voor een basic variant. En de luxe meegenomen.(Dit hebben we al gedaan voordat de makelaar foto's kwam nemen, en dus voordat het officieel in de verkoop zou komen.) De vloer heeft ons ongeveer 500 gekost. Daarvoor hoeft alleen nog de ondervloer aangeschaft te worden. Wat de kosten zullen zijn voor de muren is afwachten wat de offerte gaat doen. Ik hoop dat we daar niet meer dan 400 euro per kamer voor hoeven te betalen. Verder zullen we wat kosten gaan maken aan grondverf, verf, schuurpapier, maar ook kwasten, verfrollers en dergelijke. Waarvan ik weet dat het bij elkaar best veel gaat kosten. Vele kleintjes maken immers een grote berg.

2 opmerkingen:

 1. Succes met alles, ja zulke kosten kunnen aardig oplopen.
  Gelukkig maar dat je man ook zelf heel veel kan dat scheelt toch altijd veel ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ja gelukkig is hij heel erg handig. Mede daardoor hebben we besloten dat hij nu ook de structuur op de muren zelf gaat aanbrengen. Hiermee hopen we ook flink te besparen. Eerst maar eens testen op een klein stukje muur of het mooi word.

   Verwijderen