zondag 5 april 2015

uit de lappenmand

Eindelijk na een ruime 1.5 week zijn we weer uit de lappenmand. En is manlief vandaag weer begonnen met werken.

Nadat we fanatiek de plafonds er uit hadden gesloopt op de kinderkamers en de kinderbedden bij ons op de slaapkamer hadden geïnstalleerd werden we 1 voor 1 ziek. En zo kwam het dat we met zijn 4 tegelijk ziek waren. Lagen we dagen lang ziek in bed. Het voordeel deze keer was dan wel dat we gezellig met zijn allen op dezelfde kamer lagen. En dat we elkaar nachten wakker hielden met ons gehoest en geproest. Gelukkig komt aan alle dingen een keer een einde en zijn we er nu weer boven op. Behalve een kop vol snot is er niets meer te merken van ons gezamenlijke griep avontuur. Nou ja? Het huis ziet er uit als een zwijnen stal. In de badkamer hebben we ons eigen Himalaya Gebergte aan wasgoed. De keukenkastjes zijn leeg, De vuile vaat vult het gehele aanrecht.

Gelukkig bedacht ik afgelopen week nog net op tijd om de champignons te snijden en in te vriezen voordat ze zelf de koelkast uit zouden lopen. Evenals de kipfilet. Die werd met een vakkundige zwier de viezer in gebonjourd en daar ligt hij voorlopig prima. We aten eergister nog net op tijd de broccoli die ik over het hoofd had gezien. En het laatste restje kaas werd gister geraspt voor over de lasagne. En nu is het zondag 1e paasdag en de koelkast is leeg. Er liggen nog wat eitjes en een pakje boter. Gelukkig liggen er nog her en der restjes ingevroren in de vriezer en zullen we dus de komende twee paasdagen zeer creatieve maaltijden eten.

Voor het boodschappen budget was het een zeer gunstige week. Manlief is naar de winkel geweest om een neusspray en paracetamol te halen. Er werd brood gekocht en wat fruit. Al met al waren we slechts 20 euro kwijt. De overige 70 euro kan ik verdelen over verschillende potjes. Zoals cadeaus, aanbiedingen, reserve en nood.

En nu? maar snel aan de slag en het huis op orde maken.

Vrolijk Pasen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten