maandag 13 april 2015

De boodschappen


Nog steeds noteer ik alle uitgaven aan de boodschappen. Ik merk dat het werkt, Dat ik bewuster om ga met het budget en dat we regelmatig geld over houden. Kijk maar even mee wat we de afgelopen 4 weken hebben uit gegeven aan de boodschappen.

week 12: 79,60
week 13: 91,35
week 14: 19.55
week 15: 73.80

totaal: 264,30 euro

Ik moet zeggen ik ben meer dan tevreden met dit resultaat en ik zal voorlopig dan ook door gaan met het noteren. Bijna elke week nam ik iets extra's mee. De komende maanden zijn we weer voorzien van toiletpapier, wasmiddel en pasta's.

Week 16 zal een duurdere week worden en waarschijnlijk ga ik een deel van het geld gebruiken wat we in week 14 over hielden. We zijn namelijk door de voorraad Pampers heen en ik wil deze week wat pakken Pampers inslaan. Wij gebruiken het merk Pampers omdat onze zoon helemaal onder de luier uitslag komt als we een ander merk luier gebruiken.
Ook al staat het merk er om bekend duur te zijn, vind ik het erg meevallen in verhouding met de andere merken. Wij wachten altijd een goede aanbieding af en slaan dan flink in. Bijvoorbeeld bij de Etos zijn ze met enige regelmaat te koop met 30-40% korting. Daarbij kun je dan ook zegels sparen. Bij 15 zegels kun je de volle kaart weer inleveren voor 5 euro korting op Pampers. Zo komt het dus vaak voor dat wij ongeveer 11 euro betalen voor een groot verpakking.

Verder heb ik mijn boodschappen rondje aangepast en er supermarkten aan toe gevoegd. Op de dinsdag zijn er bij de Deen supermarkt vaak leuke aanbiedingen die ik dan koop. Op de Donderdag ga ik langs de AH voor onder andere brood en producten die daar voordeliger zijn. En dan wissel ik om de week nog af of we naar de Lidl of de Aldi gaan. Ondanks dat ons is opgevallen dat de Lidl goedkoper is (voor ons) dan de Aldi kunnen we deze winkel niet overslaan. Door de koemelkallergie van zoontje zijn we gebonden aan een aantal melkvrije Producten die alleen bij de Aldi te koop zijn.
De boodschappen op dinsdag en donderdag doe ik op de fiets. Doordat er een halfuur verschil zit tussen de schooltijden van de oudste en jongste plan ik dit boodschappen rondje daar altijd tussen in. Zo benut ik het half uur tijd optimaal. Op en neer naar huis is dan net de moeite niet en om nou een half uur te wachten op school is ook zo wat.

 Hebben jullie een vaste boodschappen dag? of doe je boodschappen als het zo uitkomt? En is dat dan bij een vaste supermarkt?

9 opmerkingen:

 1. Ja, ik doe op vrijdag mijn vaste boodschappen. In principe voor de hele week. Het kan wel eens voorkomen dat ik boterhammenvlees moet bijhalen en een brood.
  Mijn boodschappen haal ik bij ah en lidl. Wc papier en keukenrollen bij de action.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. keukenpapier halen wij inderdaad ook altijd bij de action. Voor het wc papier heb ik daar nog nooit gekeken. Vreemd eigenlijk omdat het er volgens mij naast ligt. Ik zal daar de volgende keer eens naar kijken als ik er aan denk.

   Verwijderen
 2. Fijn dat het je nog steeds bevalt om alles te noteren en je daardoor netjes uitkomt.

  Ik doe op maandag en vrijdag altijd boodschappen vanaf hedden ook op woensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las het op je blog. Hoe bevalt het op deze manier de boodschappen te doen?

   Verwijderen
  2. Tot nog toe heel goed. :-)

   Verwijderen
 3. Mooi bedragje zeg ! Knap. Je motiveert me om het weer bij te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Wat fijn dat ik je heb kunnen motiveren. Dat voelt als een compliment voor me.

   Verwijderen
 4. Wat een verschillen in uitgaven per week! Leuk om te zien.

  Ik doe altijd alle boodschappen op maandagochtend. En bij de Aldi en AH er naast.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat handig dat de winkels naast elkaar zijn. Bij ons is elke supermarkt in een andere wijk. Vandaar dat ik er ook voor kies om op vaste dagen een bepaalde kant op te gaan.

   Verwijderen