dinsdag 5 mei 2015

Gratis uitje

Een aantal weken terug werd ik door de juf van oudste zoontje gevraagd of ik het leuk zou vinden om met de klas mee op stap te gaan. JA, zei ik volmondig om daarna te vragen wat ze van mij verwachte en wat dan de bedoeling was van het uit stapje. Al snel werd duidelijk dat het om het schoolreisje ging en dat ik dan een groepje met kleuters mocht begeleiden door een pretpark.

Daar had ik echt heel veel zin in. Leuk met zoontje en een aantal klasgenootjes een dag op stap. Aan de andere kant kost mij dit heel veel energie en moest er nog het een en ander geregeld worden. De ervaring leert namelijk dat ik de dagen erna niet veel kan doen. Voor jongste zoontje werd oppas geregeld voor de dag van het schoolreisje. Hij ging namelijk logeren bij opa en oma. De dag na het schoolreisje zou hij dan weer thuis komen met oma. Zodat oma die dag ook voor oudste zoontje kon zorgen en ik de dag in bed door kon brengen.

Zo heb ik afgelopen donderdag een super leuke en gezellige dag gehad in Sprookjeswonderland. Ik heb op en top genoten en de kinderen ook. ( Dat was het belangrijkste ) Voor zoontje was het fijn dat ik mee was. Ik merkte regelmatig dat dingen hem te veel werden en zo heb ik een aantal explosies kunnen voorkomen. Ook kon ik snel reageren en hem bij sturen als het wel mis ging.

Toen we om half 5 thuis kwamen was zoontje moe. Heel moe. Alles wat ik voorstelde om te koken was niet goed. Hij haalde zelf nog een over gebleven boterham uit zijn trommeltje en nam daar een paar happen van om vervolgens in slaap te vallen. ( nog geen 5 minuten na thuis komst). Manlief kleedde hem slapend om en legde hem in bed. Ondertussen zat ik helemaal uitgeput op de bank. Beentjes omhoog en klaar voor vandaag. Manlief die had wel honger. Hij bakte friet met een snack en ik at ook een paar frietjes. Trek had ik niet. Maar ik weet, dat als ik helemaal niets eet, ik midden in de nacht wakker word van de honger en daar had ik geen zin in.

Manlief vertrok om een uur of 9 voor zijn nachtdienst en ik ging naar bed. De hele nacht heb ik als een blok geslapen. Ik werd wakker toen manlief thuis kwam van zijn werk. Toen had ik pas door dat zoontje s nachts naast me is gekropen op manliefs plekje. Nog geen kwartier later stapte oma binnen met jongste zoontje. Wat was het heerlijk om hem weer te zien, met hem te knuffelen en bedolven te worden onder een berg kusjes. De rest van de dag heb ik weinig gedaan. Ik ben met oudste naar logopedie geweest en hem naar school gebracht. Oma ( mijn moeder) heeft met jongste de boodschappen gedaan. Ze heeft de woonkamer gesopt en gedweild wat een heerlijke luxe! Ik haalde zoontje van school toen we terug kwamen had oma al de boterhammen klaar voor de kinderen. Er werd gegeten en gedronken en ze vertrokken naar de speeltuin. Onder tussen heb ik heerlijk geslapen op de bank. Ik werd 2 uur later wakker omdat ze weer binnen stapte. Opa kwam nog geen 10 minuten later om oma weer op te halen. De jongens waren moe van het spelen en wilde graag een filmpje kijken. Op de bank vielen de jongens in slaap en ook ik deed mijn ogen weer dicht.

Zo bracht ik heerlijk rustig mijn dag door terwijl het huishouden door ging. Wat ben ik dankbaar dat er mensen zijn die altijd voor ons klaar staan!

2 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad iets om dankbaar voor te zijn. Fijn dat je ouders zoveel voor jullie doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet helemaal mijn ouders... Wel mijn moeder maar niet mijn vader. Voor de kinderen echter wel opa 😉

      Verwijderen