vrijdag 22 mei 2015

Extra geld

Elk jaar is het weer het zelfde. Maanden voor het bekent maken van de winst uitkering komt manlief regelmatig thuis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van omzet en winst. We staan er goed voor! Als we zo door gaan dan komen we zeker uit op een flinke winst uitkering! Hele plannen maakt hij dan wat hij allemaal wil gaan doen met het geld. Een week later is er weer iets gebeurd op het werk waardoor manlief ietwat beteuterd thuis komt. Dit was een hele dure dag! Daar ging weer een paar procent winst.

Ik kan daar erg van genieten hoe hij hele plannen maakt. Dit jaar hebben we de afspraak samen gemaakt dat als het bedrag hoger is dan 1000 euro hij alles boven de 1000 euro zelf mag besteden. De 1000 euro of minder ( als er minder winst gemaakt is) gaat naar de buffer of word afgelost op de schuld. Om een indicatie te geven vorig jaar lag het bedrag een flink stuk lager dan 1000 euro.

Zo zit ik nog steeds vol spanning te wachten op het vakantiegeld. Zodat we direct de familieschuld kunnen aflossen.Zit manlief al met smart te wachten op het bericht met hoeveel procent het dit jaar gaat worden. Ach we zullen het gaan horen de komende weken.

Ook heeft manlief een beoordelingsgesprek gehad. Dit was een zeer positief gesprek. Zijn functioneren op het werk is zodanig goed dat hij hiervoor een bonus zal ontvangen. Ik geloof dat het bedrag rond de 500 euro bruto ligt. Toch erg fijn! Dit bedrag mag manlief geheel zelf besteden. Hij heeft er immers hard voor gewerkt! En een zware opleiding afgerond vorig jaar.

Dan tot slot het geld van de belastingdienst waar we beide echt naar uit kijken. Want zodra dat binnen is. Kunnen we maar liefst 25% van de restschuld aflossen.

Al dat extra geld houd ons flink bezig. Het is ook zo leuk om naar uit te kijken. De extra inkomsten waarvan je weet dat het er aan zit te komen. En wat je in gedachten al 10x hebt uit gegeven. En hoe je er elke keer opnieuw over kunt fantaseren.  Maar zodra het geld binnen is een schuld er mee af te lossen en de grootste plannen te laten varen,

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat het functioneringsgesprek zo goed ging en dat het zelfs beloond wordt met 500,-. Zulke extra's zijn natuurlijk altijd welkom!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè. Die lekkere bedragen die allemaal binnenkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt super! Helemaal om het geld dan af te lossen en schulden door te kunnen strepen of flink om laag te zien gaan.

   Verwijderen