dinsdag 12 mei 2015

6 maanden later....

Al een half jaar zijn wij trotse bezitters van ons huis. De tijd gaat nu echt vliegensvlug voorbij. Wat een onvoorstelbaar verschil is het toch. De dagen, weken en maanden kropen echt voorbij in de periode dat we ons vorige woning te koop hadden staan. Elke dag hadden we last van de wijk. Veel geluidsoverlast. Hoe super fijn en hoeveel rust het nu geeft is echt onvoorstelbaar. Elke ochtend dat ik wakker word hoor ik de vogels fluiten en daar geniet ik erg van.

Als de kinderen in de tuin spelen hoor ik ook de vogels fluiten. Ok, ik hoor af en toe een auto rijden. Buren elkaar begroeten of iemand die het gras aan het maaien is. Maar voor de rest is het stil en kan ik genieten van de wind door de bomen en het fluit concert dat de vogels geven. Hoe anders was dat in de vorige wijk. Daar hoorde je altijd wel iemand schreeuwen of harde muziek. Scooters en motoren die hard door de steeg naast ons huis reden. Er was gewoon altijd onrust om ons heen.

Om nog maar te zwijgen over de uitstraling van de wijk. Overal lag hondenpoep op de stoep. Bewuste buurman M liet werkelijk waar zijn hond overal zijn behoeftes doen. Omdat M geen cent te makke had kon de gemeente ( wijkagent) hem wel boetes blijven uitschrijven maar van een kale kip valt niets te plukken. De gemeente perkjes werden gebruikt als vuilstortplaats. Echt overal lagen wel blikjes, snoepverpakkingen, of zelfs hele vuilniszakken. Ook werd een boom vlak achter ons huis gebruikt als vuilstort. Mensen uit andere wijken kwamen met hele aanhangers vol grofvuil de boel dumpen bij die bewuste boom. In de wijk waar we nu wonen. Komt de gemeente elke week met een veegwagen door de straat. Word er grasgemaaid en lopen er mensen rond met prik stokken die een hier en daar verdwaald papiertje rond een vuilnisbak op prikken. En hondenpoep? dat word 9 van de 10 keer zelfs netjes opgeruimd op de poepveldjes in de wijk! De bewoners in deze wijk houden het allemaal netjes want een schone wijk daar woon je toch ook veel fijner?

Elke dag word dit huis een stukje meer thuis. Manlief gaat gestaag door met klussen en alles word grondig aan gepakt. Niet alleen door ons eigen stempel op het huis te drukken voelt het meer als thuis. Mede ook doordat we ons draai meer en meer vinden. Routines komen terug in huis. Elk huis heeft toch zijn eigen schoonmaak ronde wat handig werkt en wat niet. Hoe en waar zet ik wat neer zodat het optimaal gebruikt kan worden en niet in de weg staat denk aan kasten en andere meubels maar ook aan een printer of een lampje. JA, het woont hier zo fijn!

Wat ben ik blij en tevreden met de stap die we genomen hebben het enige wat ons nog herinnert aan het vorige huis is die gigantische restschuld. Maar zodra we die geheel hebben afgelost zijn we die molensteen om ons nek ook kwijt. En pas dan kunnen we die periode uit ons leven echt achter ons laten.

Hebben jullie ook wel eens een keus gemaakt in het leven wat je aan de ene kant heel veel ellende opleverde (schulden in ons geval) maar wat je ter gelijker tijd zoveel gelukkiger maakt?

2 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je met zoveel plezier op je nieuwe woonplek bent! Dat is goud waard vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker goud waard! Voor mij is de woonplek belangrijker dan het huis zelf.

   Verwijderen