zondag 10 mei 2015

Aftellen en afloslijstjes

Deze maand tellen we de dagen af tot het salaris. Want het vakantie geld komt er bijna aan.  Zodra we het geld binnen hebben lossen we de schuld af die we bij familie hebben. Dat betekend dat er een streep kan door deze schuld. Wat is dat toch een super fijn vooruitzicht. Helemaal omdat we dan kunnen beginnen met het aflossen op de restschuld. Dan gaan we het elke maand merken in de maandlasten. En ik weet nog van het aflossen op onze vorige hypotheek hoe motiverend het is om de rente omlaag te zien gaan.

Ik vind het heerlijk om lijstjes te maken en heb dus alvast een eerste opzet gemaakt voor het aflossen op die grote schuld van 20.000! euro. De eerste grote klapper gaan we maken zodra het belastinggeld gestort word. Dit is 4850 euro. Dat rond ik dan af naar 5000 euro. Dan blijft er over 15000 euro. De maand juni gebruiken we om de reserveringsrekening aan te zuiveren die we begin dit jaar leeg gehaald hadden bij het aflossen van de schuld bij familie1.

En dan vanaf juli kunnen we elke maand 500 euro aflossen. Dat zou betekenen dat we eind van het jaar op een schuld van 12.000 euro uit komen. Het doel word dan uiteraard om deze 12.000 euro in 2016 weg te poetsen. Maar ja lijstjes en plannen zijn leuk om te maken echter moet er dan niets onverwachts gebeuren. Ik heb geen rekening gehouden met de vaste aflossing die we nu al maandelijks doen op deze schuld. Het bedrag wat we elke maand betalen is namelijk inclusief de rente en ik weet niet zo goed hoe ik dan het huidige openstaande bedrag berekenen kan. Ik hoop stiekem dat ik bij elke extra/versnelde aflossing een brief thuis krijg met de actuele stand van zaken.

Daarbij komt dat 12.000 euro natuurlijk erg veel geld is om in 2016 af te lossen. Aangezien het dan maandelijks het dubbele aflossingsbedrag is in vergelijking met dit jaar. Volgend jaar hebben we ook geen grote aftrekposten meer waardoor we een stuk minder van de belastingdienst terug gaan krijgen. Ach het maken van de lijstjes en het delen van mijn ideeën en gedachtes houd me gemotiveerd.

Nu eerst maar wachten op het vakantiegeld. Kijken jullie er ook zo naar uit? Wat zijn jullie plannen met het vakantiegeld?3 opmerkingen:

 1. Zo, wauw, dat is een mooi bedrag vd belastingdienst dat je dan af kan lossen!
  En super natuurlijk dat je dadelijk de schuld bij familie kwijt bent, echt fijn!
  500 per maand is een mooi bedrag, dan gaat het snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een prachtig bedrag wat we terug krijgen. Dat komt door de aankoop van ons huis en we kunnen de boete rente die we betaald hebben ook als aftrekpost gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En inderdaad is 500 euro een pracht bedrag toch gaat het voor mijn gevoel noooooit snel genoeg. Maar dit is echt het hoogst haalbare helemaal als je bedenkt dat we ook nog flink aan het klussen zijn in huis. We laten er wel veel dingen voor, kleding, vakantie, aanschaf dingen. Noem maar op.

   Verwijderen