zaterdag 9 mei 2015

Zuinige Zaterdag

De goedkope gerechten die ik maak wil ik gaan publiceren op zaterdag. Zuinige Zaterdag dus. De gerechten zullen ongeveer een euro per persoon kosten.

Waarschijnlijk zijn de daadwerkelijke kosten lager dan in mijn berekeningen. De maaltijden die ik maak zijn voor ons gezin van 4 personen. Waarvan 2 kinderen en die eten natuurlijk een stuk minder dan 2 volwassene. Vandaar dat ik in mijn berekeningen grotere porties bereken dan wij daadwerkelijk gebruiken zodat het ook makkelijk om te rekenen is voor mensen die alleen zijn of een gezin hebben van 2 volwassene ( en alle andere variaties).

Gebakken aardappelen met witlof salade.

1 kilo aardappelen       0.30 ( AH basic aardappelen 1.49 5 kg)
500 gr witlof                0.59 ( Dekamarkt Reclameprijs)
1 peer                           0.12 ( Dekamarkt Reclameprijs)
1 banaan                       0.30
1 blik ananasstukjes     0.91 ( Dekamarkt Merk De beste)
Sla dressing                  0.10 ( een fles kost 0.59 daar kun je ruim 6x salade mee aanmaken)
Wajang boter                0.11 ( 0.55 cent per pakje. 11 cent is hele ruime schatting)

Je kunt natuurlijk elke andere boter of dressing gebruiken. Wij zijn gebonden aan deze producten ivm een koemelkallergie van de kinderen.

Totale kosten 2.43euro per portie 61 cent.

Kook de aardappelen eerst voor. Laat ze afkoelen en bak ze op in een koekenpan.
Je kunt ook elke aardappel die over is van een maaltijd in een bakje of zakje in de vriezer stoppen en voor dit doeleinde gebruiken. Aardappelen uit de vriezer kunnen bevroren in de pan.

Snijd de witlof fijn en doe het in een schaal. Maak het fruit schoon en snijd dit in kleine stukjes en meng deze door de witlof. Zelf vangen wij het sap op uit het blik ananas. Manlief vind dit sap erg lekker. Voeg de dressing toe naar smaak. Ik gebruik enkele eetlepels. Eventueel nog een paar druppels citroensap tegen het verkleuren van de witlof en het fruit. Dit doe ik zelf niet. Voor het de kans heeft om te verkleuren is het al op. Eet smakelijk.

Tip: Voeg eens groente toe in plaats van fruit voor een hartige variant van deze salade. Ook lekker met een gekookt eitje er door.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke titel heb je hiervoor bedacht..zuinige zaterdag :-)
    Witlofsalade vinden wij ook erg lekker hier. Dank voor het plaatsen van je recept.

    BeantwoordenVerwijderen