dinsdag 14 juni 2016

Update

Op het moment loop ik over van blog inspiratie maar op de een of andere manier lukt het me niet om er daadwerkelijk stukjes van te fabriceren. Ik ben nog steeds aan het herstellen het gaat elke dag stapje beter om vervolgens weer een flinke stap terug te moeten doen. Dat er een hoop gebeurd op het moment werkt daar niet aan mee.

Afgelopen vrijdag stond het isolatie bedrijf voor de deur en heeft in een ochtend onze voor en achter gevel geïsoleerd. Dit is uiteindelijk door een ander bedrijf gedaan dan waar we een afspraak mee hadden. Bedrijf nummer 1 had namelijk 2 dagen van te voren afgebeld. Die had een grotere klus waar hij meer geld mee kon verdienen en melde ons dat hij over een week of 10 weer contact met ons zou opnemen. Allemaal leuk natuurlijk, maar omdat we de gevel laten renoveren graag wel voor die tijd. Ik zit er namelijk niet op te wachten dat er allemaal gaten geboord worden in onze nieuwe voegen. Dus namen wij contact op met bedrijf nummer 2 die alle begrip had voor de situatie en ons er als spoed adresje tussen zou zetten. Hij schoof wat in zijn planning en maakte een ochtend voor ons vrij. Wat een fijne service! Dat dit bedrijf een hogere prijs rekent nemen we voor lief. De gevel isolatie is dus een feit en kan van ons klussen lijst af.

Gister stond het gevel renovatie bedrijf voor de deur. De beste mensen zijn de hele dag bezig geweest met het uitjekkeren van de oude voegen. Op het moment dat ze begonnen met het opbouwen van de steigers merkte we dat onze hond er veel stress van had. Dan waren ze nog niet eens begonnen met lawaai maken. Dus belde we mn schoonmoeder om te vragen of de hond daar een dagje mocht spelen. Dat was gelukkig geen probleem. Hun hond kan ook prima overweg met de onze dus dat is fijn. Op het moment dat ze begonnen met jekkeren vroeg oudste al snel of hij ook naar oma toe mocht. Studiedagen komen altijd ongelegen! Dus werd oma weer gebeld en ja ook de kinderen waren welkom. Omdat ook het nichtje een studiedag had en bij oma was, was het een gezellige boel bij oma. Om een uur of 3 haalde ik de jongens weer op. Oma was compleet gevloerd en ging even een uurtje bijtanken op bed. De werkzaamheden waren toen gelukkig al bijna klaar. Wat was ik blij dat ze om 4 uur weer vertrokken. De eerste dag zat er op.

S 'avonds gingen we nog naar de andere opa en oma toe. Want er stond ook nog een bezoekje van de kapster in de agenda. Wonder boven wonder ging het knippen deze keer heel goed. Oudste ging zitten en liet het allemaal toe en was dan ook snel klaar. Zo fijn! Na het knippen dronken we daar nog een kop thee en gingen we weer richting huis. Zo blij was ik toen ik in mijn bedje lag. Helemaal uitgeput terwijl de werkmannen het werk hadden gedaan. Ik zat er bij en keek erna.

Vanmorgen kon ik dan ook bijna mijn bed niet uit komen. Moe met een hele grote hoofdletter. Ik bleef dan ook nog wat langer liggen. Gelukkig is manlief ook thuis. Vandaag verwelkomen we een gevelreinigingsbedrijf. Het stralen van de gevel geeft gelukkig een stuk minder lawaai dan het uitjekkeren van de voegen en zal ook een stuk sneller gaan. Binnenkort zal ik een plog plaatsen zodat ik jullie de voor en na foto's kan laten zien.

Tot zover de update

2 opmerkingen:

 1. leuke update! En fijn dat het bij de kapper goed ging!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, en inderdaad is het erg fijn dat het knippen goed ging. Ik merk dat oudste echt onwijs groeit. Ook de tandarts ging de afgelopen keer prima!

   Verwijderen