zaterdag 25 juni 2016

Lijstjes

Ik ben gek op lijstjes. Ik heb dan ook meerdere lijstjes die ik gebruik. Een lijstje op het prikbord met ons week menu er op. Een lijstje waar ik de boodschappen opschrijf. Een lijstje met kleding wat aangeschaft moet worden. Denk aan nieuw ondergoed voor de man en nieuwe sokken voor mezelf. Juist omdat ik niet wekelijks in het winkelcentrum te vinden ben is het fijn om zo'n lijstje te hebben. Kom ik er bij toeval toch dan kan ik gelijk de spullen van het lijstje mee nemen. Tegelijk kom ik daardoor ook een stuk minder in de verleiding om andere dingen mee te nemen. Voor mij werkt het goed want schrijf ik dingen niet op dan herinner ik me thuis pas dat ik bijvoorbeeld sokken had mee moeten nemen. Veel zouden denken, mens niet zo zeuren met je lijstjes ga dan gewoon terug voor die paar sokken. Maar helaas heb ik daar de energie niet voor.

En die energie is de laatste weken ver te zoeken. Het stukje naar school lopen om de kinderen weg te brengen lijkt nu een heuse marathon. Even op zolder de was in de machine doen lijkt wel een atletiek wedstrijd. Hoewel ik daar normaal gesproken prima mee om kan gaan merk ik dat mijn to do lijstjes langer zijn dan ik aan kan. S morgens schrijf ik op wat er gedaan moet worden om s 'avonds tot de conclusie te komen dat ik slechts 2 of 3 van de 8 dingen kan afstrepen. Waardoor ik voor mijn gevoel onwijs achter de feiten aan blijf hollen  sjokken. In werkelijkheid valt dat best mee hoor. Het huis is prima leefbaar en schoon. Daar zorgt mijn lieve man wel voor.

De laatste dagen heb ik dan ook mijn to do lijstje weg gedaan. Ik schreef niet op wat ik allemaal gedaan wilde hebben. Nee, ik noteerde juist wat ik allemaal al gedaan had. Wonder boven wonder stond daar veel meer op dan ik van te voren kon bedenken. Ook zag ik dat ik voorheen juist alleen de huishoudelijke dingen op schreef die gedaan moesten worden en dat die in mijn dagelijks leven eigenlijk helemaal niet zo van belang zijn. Dat ik de kinderen naar school brengen verkies boven de was ophangen. Simpel weg omdat ik daar veel meer voldoening uit haal. Ik heb nou eenmaal liever dat ze me herinneren als een moeder die ze uit school kwam halen dan dat de buurvrouw dat moest doen omdat mama op de bank lag omdat ze zo nodig het huis op orde had. Dat op de bank liggen kan ik namelijk prima doen als de jongens op school zijn. Zodat ik voldoende kan rusten om er voor ze te zijn als ze uit school komen.

Dus neem ik afscheid van mijn to do lijstjes en verwelkom ik de wat heb ik gedaan lijstjes.
Maken jullie ook gebruik van lijstjes?

6 opmerkingen:

 1. Ik gebruik ook lijstjes. Ik gebruik daarvoor de app wunderlist. Ik dacht namelijk altijd aan dingen die moesten op momenten dat het niet kon. En dan was ik het later weer vergeten. Nu zet ik het gewoon in de app. En we hebben een ook een boodschappenlijst in de app en die is gedeeld met vriendlief. Zo kunnen we allebei dingen toevoegen en wie als eerste bij de winkel is weet precies wat er gehaald moet worden. En die vinkt het dan weer af. Ideaal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow wat ideaal! Ik wist niet dat er een lijstjes app was,,. Bedankt voor de tip

   Verwijderen
 2. Ja, maar vooral om overzicht te houden en ervoor te zorgen dat ik niet bijvoorbeeld werkopdrachten vergeet. Niet altijd een waterdicht systeem, maar het is beter dan niets of dan alles in je hoofd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik maak elke dag een lijstje in mijn moleskine voor alles wat ik die dag moet doen. En kruis het daar ook af.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar! Ik ben ook echt dol op lijstjes. En er zijn van die dagen dat ik niets af kan strepen. En gelukkig ook dagen dat het juist wel heel goed gaat.
  En kinderen naar school brengen en ophalen boven poetsen lijkt mij ook precies de juiste prioriteit. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo allemaal, u bent op zoek naar een professionele binaire, forex- en Bitcoin-makelaar / -manager die u zal begeleiden en helpen bij het beheren van uw transactie en u zal helpen om binnen zeven dagen zinvolle winsten te maken, neem nu contact op met TD Ameritrade voor uw investeringsplan. om uw verloren investering in bitcoin / binair terug te krijgen Neem nu contact met hem op via whatsaap (+12166263236) of neem contact met hem op via zijn e-mailadres: (tdameritrade077@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen