woensdag 8 juni 2016

Herstel

Het is nu een ruime week terug dat de hemiplegische migraine aanval opspeelde, het was een hele rare week met veel hectiek en drukte voor het gezin. Ik merk ook dat alles een hele impact heeft gehad op de kinderen en vooral ook op manlief.  Het is natuurlijk ook niet niets als je moeder of je vrouw in ene halfzijdig verlamt is. De angst, spanning en onzekerheid wat dat met zich mee brengt is gigantisch. Langzaam aan krijg het hele gebeuren nu een plekje. In het begin was ik er erg nuchter onder. Het was nou eenmaal zo en je roeit met de riemen die je hebt.

Nu het dagelijkse leven weer normale vormen aan neemt en iedereen zijn draai weer vind begint het bij mij binnen te komen wat er gebeurd is. Want, shit hey! De helft van mijn lichaam had gewoon storing. Was stuk, deed niets. Nu voel ik de angst en spanning die manlief had. Het komt allemaal gedoseerd bij me binnen. Net een parachute die geleidelijk aan land op de grond. De hele week voelde alsof het een film was die zich afspeelde, net of het niet echt was.Voor het herstel neem ik de tijd, maar stiekem duurt het mij al te lang. Afgelopen weekend konden de kinderen gelukkig logeren bij opa en oma. Manlief mocht de nachtdienst in en zo kon ik rust pakken op momenten dat het nodig was. Daar heb ik dan ook volop gebruik van gemaakt. Ik sliep 20-21 uur per dag. Langzaam aan gaat het elke dag een beetje beter. Ik hou het nu ongeveer 3 uur vol en dan val ik als een blok in slaap. Dit is goed te combineren met de school tijden van de kinderen dus dat is erg fijn.

Wat ook super lief is de cadeautjes die ik krijg van mensen om ons heen. Ik kreeg kaartjes met lieve teksten er op, een prachtige bos bloemen, leuk plantje voor op tafel en een verwen pakket met een lekkere bodylotion en douche crème. Maar ook de arm om me heen en een knuffel op het schoolplein. Lieve woorden van iemand die blij is me weer te zien. Of even een kopje koffie drinken bij kennis.

Het doet me goed. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik deze lieve mensen om me heen heb.
6 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat het weer beter gaat met je en wat lief van al die lieve woorden, bloemen en cadeautjes! Neem vooral de tijd voor je herstel! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal ik zeker doen. Gelukkig merk ik dat het met kleine stapjes vooruit gaat

   Verwijderen
 2. Fijn om te lezen. Neem gewoon je tijd die je nodig hebt. Gelukkig heb je fijne mensen om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stapje voor stapje dan kom ik er wel. Inderdaad is het super fijn om deze lieve mensen om me heen te hebben. Die er voor me zijn.

   Verwijderen
 3. Wat bijzonder hoe je lichaam en geest je dan eerst als het ware beschermen tegen de impact, en de gebeurtenissen stukje bij beetje laten doordringen.

  Rust lekker uit, en fijn dat je helpende handen om je heen weet!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen