dinsdag 21 juni 2016

Het regent, Het regent en wij worden nat.

Gister middag stond ik op het schoolplein te wachten op de jongens. Een hele menigte mensen met mij. Het enige verschil was dat ik met een big smile stond te wachten en de rest keek op zijn zacht gezegd als een zuur pruim. De regen kwam met bakken naar beneden en iedereen probeerde te schuilen onder paraplu's. Ik genoot van de regen op mijn gezicht. Met of zonder paraplu het maakt allemaal niet uit want nat word je toch wel. Of je nou doorweekt in de auto kruipt door het wachten op het plein en vervolgens door de voordeur naar binnen stapt. Of je wandelt door de regen. Nat zijn je kleren en nat word je huis. Met die gedachte kun je er toch beter maar het beste van maken?

We dus liepen rustig naar huis door de stromende regen en stampte in elke plas die we tegen kwamen. In de super grote plassen wel 3x! We brachten de schooltassen thuis en gingen op avontuur. Samen met de kinderen zocht ik de grootste plassen op in de wijk en sprongen en stampte en danste in de regen. Mensen keken en zwaaide vanachter het raam. Hier en daar betrapte ik iemand op een glimlach.

Toen we even over 4 weer binnen stapte en onze super door weekte schoenen uittrokken had jongste zelfs een heeeeeele zee in zijn laars. Nou dan weet je zeker dat je goed je best hebt gedaan met springen, zei ik tegen hem. Dus goot ik zijn laars leeg en kleedde de jongens uit op de mat. Vervolgens liet ik het bad vol lopen waar ze nog heerlijk een half uur in hebben gespeeld. Daarna in pyjama een filmpje kijken terwijl ik stond te koken. Voor de verandering maakte ze geen ruzie, sloegen elkaars hersens niet in en zaten super moe maar voldaan gebroederlijk naast elkaar op de bank. Ze aten aan tafel hun bordjes bijna leeg zonder morren Wauw! Bij het naar bed brengen gaven beide mannen aan dat ze het regenavontuur echt heel erg leuk vonden.

Toch denk ik, Dat ik het stiekem het allerleukste vond. Want deze mama stampte natuurlijk net zo hard mee in de plassen. Ik voelde me weer even kind. Ook had ik een zee in mijn schoenen wat misschien niet het aller slimste idee was. Aangezien manlief vorige week mijn schoenen had gepoetst. Niet het feit dat ze nu weer toe zijn aan een poetsbeurt hindert mij. Nee helemaal niet, maar de schoensmeer gaf nogal af, mijn witte sokken zijn zwart om nog maar te zwijgen over mijn voeten. Mama u voeten lijken wel op die van zwarte piet zei jongste. Hoe ik ook sopte en boende het zwart gaat er niet vanaf, dat zal er dus vanaf moeten slijten. Nu hoop ik dus stiekem dat het sandalen weer nog even op zich laat wachten.

Waar het door komt ik weet het niet. Maar regen ik vind het heerlijk! De geur in de lucht, de plassen op de grond, de regen tegen het raam. Voor mij voelde gister ook een soort van cadeautje even een dagje herfst tussen door.

Houden jullie ook zo van de regen?

5 opmerkingen:

 1. Nee, hou helemaal niet van de regen;)
  geef mij maar alle dagen zon het hele jaar door!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je reageert! Gelukkig is er niets zo veranderlijk als het weer dus is er voor ieder wat wils. Ik ben op zijn zachts gezegd totaal geen fan van de zomer.

   Verwijderen
 2. Het klinkt heerlijk en al helemaal de bijeffecten na thuiskomst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook echt genieten. Dit zullen we zeker vaker doen.

   Verwijderen
 3. Kijk, van de nood een deugd maken. Heerlijk toch en vooral dat de kinderen zo genoten hebben, die kan in hun rugzakje voor later bij de leuke herinneringen.
  Ik houd heel erg van de zon en vooral het licht dat hij geeft, maar de regen heeft ook nut en z'n charmes. Ik houd juist van die afwisseling van het Hollandse weer.

  BeantwoordenVerwijderen