woensdag 22 juni 2016

Niet op 'zomer'vakantie kunnen, Welke impact heeft dat op mijn kind.

Op school hebben de jongens nu het thema 'vakantie'. Nog slechts 4 weken en dan is het al weer zomervakantie. Wat vliegt zo'n schooljaar toch snel voorbij!

Binnen het thema word behandeld waar iedereen naar toe gaat op vakantie. Jongste zoontje vertelde me met het schaam rood op zijn kaken dat hij had gezegd dat we naar Center Parcs gaan omdat iedereen iets had genoemd waar ze op vakantie gaan. Waarop ik reageerde, maar we blijven toch thuis in de vakantie? Ja dat weet ik wel. Ik heb ze voor de gek gehouden. Vind je het jammer dat we niet op vakantie gaan? Ja, dat vond hij inderdaad want de andere gaan wel allemaal echt op vakantie in de vakantie. Nog niet eerder had ik gemerkt hoe gevoelig jongste daarin is. Dat hij ook heel graag wil wat andere kinderen ook hebben of gaan doen. Dat hij zich er ongemakkelijk bij voelt dat wij niet op vakantie gaan.

Ik weet diep in mijn hart dat we een goede keuze hebben gemaakt om het geld te investeren in de gevel. Toch is het voor mij ook een eyeopener. Want wij gaan echt wel eens op vakantie. Niet in de zomervakantie en dat zal ook niet zo snel gebeuren aangezien manlief slechts 1x per 6 jaar vakantie heeft in de zomervakantie. Maar we gaan meestal wel in februari of oktober een midweek weg. Hoe moeilijk moet het zijn voor ouders die hun kinderen nooit mee kunnen nemen op vakantie? En zal school er überhaupt bij stil staan wat deze aanpak van dit onderwerp doet met die kinderen. Want hoewel elk kind een vakantie bestemming heeft opgenoemd waar ze naar toe gaan, geloof ik niet dat ook elk kind daadwerkelijk op vakantie zal gaan deze zomer.

Voor ons staat er deze zomer dus weer een thuis vakantie op de planning. Anders dan voor gaande jaren zullen we het dit jaar nog zuiniger aan moeten doen. Dus niet elke week een (groots) uitje. Maar vooral leuke dingen doen in en rond om het huis. Daar moet ik dus nog maar eens over gaan brainstormen. Ideeën en tips zijn natuurlijk welkom!

Gaan jullie deze zomer op vakantie? Zo niet, welke impact heeft dat op jou kind?

9 opmerkingen:

 1. Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we elk jaar op vakantie kunnen gaan. Mijn man heeft een goede baan en lang vakantie. Onze kinderen hebben het dus nog nooit hoeven te ondervinden hoe het is om niet te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat jullie hier niet mee te maken hebben. Alvast een hele fijne zomervakantie gewenst!

   Verwijderen
 2. Ik weet niet hoe oud jouw kinderen zijn?
  Wij doen logeerpartijtjes bij opa en oma (om de beurt). Speelafspraken met bevriende mama's voor variatie in de dagen.
  Verschillende parken of speeltuinen bezoeken, ook in andere delen van de stad. So far: allemaal gratis.
  Ook krijgen de kinderen een vakantiepas van school, hierin staan gratis of goedkopere uitjes op bepaalde dagen. Korting krijg je dan met dat boekje. Erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kinderen zijn nog vrij jong, 5 en 4 jaar en daardoor verbaasde het mij des te meer dat de jongste van 4 ( net op school) daar al zo erg mee bezig is. logeerpartijtjes bij opa en oma staan ook op de planning, ook gaan ze traditie getrouw een dagje op stap met opa en oma. Heel leuk maar niet echt op vakantie zo als de rest.

   Een vakantiepas wat leuk zeg! dat hebben we hier niet.

   Verwijderen
 3. Ins ons dorp heb je de eerste drie weken de kinderzomerspelen. In het sportcentrum kunnen kinderen op de basisschool komen spelen, knutselen en zwemmen (voor de grotere kinderen). In een week is een uitje (kleiner pretpark of zoiets) Het is niet gratis maar goed te doen en ze zijn elke dag bezig. Dochter had meestal pech dat we op vakantie waren, maar dit jaar gaan we laat en kan ze drie weken lang ravotten. Misschien is er ook zoiets in jullie woonplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip.

   Bij ons is inderdaad ook kinderzomerspelen. Maar op onze school is slechts plek voor 80 kinderen die heen kunnen gaan en op 400 leerlingen vind ik dat magertjes. Alle plekken waren dan ook al vol op de dag van aanmelden. Nu weet ik ook niet of het voor kleuters erg geschikt is?

   Verwijderen
 4. Ook wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we op vakantie kunnen. Ik kan me wel goed voorstellen dat het niet altijd even leuk is. Kinderen zijn er sowieso heel gevoelig voor als dingen anders zijn dan anderen, dat blijft lastig.
  Hopelijk vinden jullie genoeg gratis leuke dingen om te doen deze zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is het niet zo dat we helemaal niet op vakantie gaan. Afgelopen maart waren we nog een midweek weg. Maar de zomer blijven we thuis. Inmiddels heb ik vernomen dat er nog een buurmeisje de hele vakantie thuis is en daar kunnen ze het goed mee vinden. Voor jongste ook de bevestiging dat hij echt niet de enige is die thuis blijft. En bovenal dat het helemaal niet erg is om de vakantie thuis te vieren.

   Verwijderen
 5. Hallo allemaal, u bent op zoek naar een professionele binaire, forex- en Bitcoin-makelaar / -manager die u zal begeleiden en helpen bij het beheren van uw transactie en u zal helpen om binnen zeven dagen zinvolle winsten te maken, neem nu contact op met TD Ameritrade voor uw investeringsplan. om uw verloren investering in bitcoin / binair terug te krijgen Neem nu contact met hem op via whatsaap (+12166263236) of neem contact met hem op via zijn e-mailadres: (tdameritrade077@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen