donderdag 19 november 2015

Sinterklaas

Met twee (jonge) kinderen ontkom je er niet aan, het Sinterklaasfeest.
Dit jaar gaan we het anders doen dan voor gaande jaren.

Dit jaar mogen de kinderen minder vaak hun schoentje zetten. 1 x per week is meer dan genoeg.

Iedereen die bij ons het Sinterklaasfeest komt vieren heeft duidelijke instructies mee gekregen. Maximaal 3 cadeaus per kind! Omdat het vorig jaar super uit de hand is gelopen in mijn ogen. Er stonden maar liefst 7 zakken vol met cadeaus en de kinderen wilde na 1 zak niets meer uitpakken en liever spelen. En gelijk hebben ze. Daarbij komt dat ik het niet kan verantwoorden tegen over de andere kinderen in de klas waarom onze zoontjes zoveel gekregen hebben en hun niet. Het is ook helemaal niet nodig! De jongens hebben al zo veel.

Tijdstip. Ook hoe laat we het sinterklaasfeest vieren hebben we dit jaar veranderd. In plaats van een Heerlijk avondje hebben we het nu in de ochtend gepland. Het idee is dat de genodigde om een uur of 10 een kopje koffie komen drinken met uiteraard iets lekkers. Daarna zal er op mysterieuze wijzen een zak met cadeaus verschijnen/ gevonden worden. Hoe of de wat we het dit jaar precies gaan aanpakken moeten we nog even over brainstormen omdat het natuurlijk overdag licht is. Na het uit pakken van de cadeaus zal ik een lekkere lunch klaar maken. Verse sinaasappelsap met afbak broodjes, gekookt eitje een soepje iets in die trant. Na de lunch gaan de genodigde weer naar huis. De kinderen kunnen dan de hele middag met de gekregen cadeaus spelen. Hopelijk kan oudste dan ook een deel van zijn prikkels al kwijt waardoor hij iets beter slaapt. Of dat ook zo zal zijn is afwachten. Maar als je het niet probeert.... dan weet je het ook niet. Hopelijk hebben manlief en ik dit jaar een echt heerlijk avondje.

Voor mij geven deze veranderingen ook rust. Ik hoef nu niet voor de avond een complete uitgebreide maaltijd klaar te maken. Een paar broodjes afbakken in de oven is simpel weg minder werk dan een hoofdgerecht bereiden. Het word niet te laat zodat ik eventueel ook in de middag nog even mijn bed in kan om te rusten.

Hoe vieren jullie het Sinterklaasfeest? En waar houden jullie rekening mee?

2 opmerkingen:

 1. Pakjesavond vier ik met dochter eerder. Omdat dochter het geheim al weet, is dat ook makkelijker. We kopen/maken voor elkaar cadeautjes, meer dan 20 euro per persoon wordt er niet uitgegeven.
  5 december hebben we een weekend geboekt in slag.haren. Vorig jaar hebben we dat voor het eerst gedaan, en dat is ontzettend goed bevallen, voor ons allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee om een weekend weg te gaan! Heel veel plezier alvast!

   Verwijderen