woensdag 26 augustus 2015

Op avontuur met zoontje

Nu oudste weer naar school is heb ik meer een op een tijd met jongste. Wat is dat toch fijn dat je al je aandacht kunt geven aan 1 kindje. Samen met jongste bracht ik oudste naar school en daarna mocht jongste kiezen wat we gaan doen.

Het eerste wat zoontje kiezen mocht was welke kant op we naar huis zouden gaan wandelen. Zullen we de korte weg doen? Of gaan we door het park? Zoontje had wel zin in een avontuur dus liepen we door het park. Zoon is een echte peuter er moet dus overal uitgebreid worden stil gestaan, bekeken, gevoel en ontdekt worden. We zagen mieren, kevertjes, slakken met en zonder huisjes en een hele dikke slak!
hoi park.
hey, wat is dat nu?

kijk mama een dikke slak!


We liepen verder en kwamen langs de kinderboerderij. Ondanks dat we nog niet naar binnen konden omdat het hek nog dicht was hebben we wel lange tijd staan kijken naar de dieren. Zoontje was zeer onder de indruk van een varken wat moest plassen. Wat een grote plas mama! Een varken past niet op  de wc dan krijgt die natte billen! Een ezel kwam naar ons toe gewandeld bij het hek en begon te balken. Oei daar schrok zoontje toch wel van. Samen maakte we een foto van de ezel en die zag er grappig uit.

een pony

De gekke ezel


We liepen verder over de brug. En daar zagen we heel veel visjes. Het was een waar spektakel om naar te kijken de grote vissen deden zich te goed aan de kleine visjes en kwamen met hun vinnen boven het water. Zoontje spotte op een veldje nog een lege fles. Dat kon toch echt niet dus de fles werd mee genomen en in een afvalbak gedeponeerd.

Zoontje aan de wandel over de brug


heel veel visjes
 
O nee een fles!
Thuis was het tijd voor een beker limonade voor zoontje met een soepstengel en een kop koffie voor mezelf. Terwijl ik mijn koffie dronk wilde zoontje graag een puzzel maken van zijn grote held Jake.

Jake zijn held!

Daarna deden we samen verstoppertje, 1,2,3,10 wie niet weg is, is gezien! Nee ik kan zoontje echt echt echt niet vinden! lachen gieren brullen samen.

Verstopt!


Terwijl ik de vaatwasser nog even leeghaalde en boterhammen uit de vriezer haalde voor de lunch bouwde zoontje een zandkasteel. En toen was de ochtend al weer voorbij en mochten we oudste weer ophalen uit school.

zandkasteel bouwen.

 

Een ochtend met een goud randje.


2 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke ochtend is dat geweest. Fijn dat je zo rustig de tijd had om samen met je zoontje te zijn!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is heerlijk om aandacht te hebben voor 1 zoon. Volgende maand heeft de oudste een studiedag als jongste op de peuterspeelzaal is. Ik kijk er nu al naar uit!

   Verwijderen