woensdag 24 december 2014

Kerst

Voor het eerst sinds jaren is manlief vrij met kerst. En voor het eerst sinds jaren hadden we tot 2 weken geleden niets op de agenda staan met kerst. Voorgaande jaren was het al tijd een heel gedoe wanneer we waar zouden zijn en dan met manlief zijn ploegendiensten was het een heel geregel. Dit jaar hadden we aan gegeven dat het ons allemaal niet uit maakt hoe en de wat omdat manlief vrij is.. En je raad het al, Geen gezeur en geregel helemaal niets. Onze agenda was dan ook heerlijk leeg op een kopje koffie drinken bij mijn schoonouders na. Wat een fijn vooruitzicht geen gedoe, verplichtingen gewoon lekker rust, met het gezin kerst films kijken. De hele dag in pyjama rond lopen en uuuuuuren in bad liggen weken.

Nou ja dat was onze gedachten tot 2 weken terug. Toen werden we uitgenodigd om 2e kerstdag te komen eten bij de broer van manlief. Gezellig dat wilde we wel. Dan hadden we 1e kerstdag voor het gezin zonder verplichtingen en dan een middag en avond bij familie. Op de koffie hoefde we dan ook niet want mijn schoonouders zijn ook uitgenodigd voor het etentje.

Afgelopen week was mijn moeder hier een gezellig dagje helpen in huis toen ze aan mij vroeg of we al plannen hadden voor 1e kerstdag. Plannen? We zijn lekker een dagje thuis, beetje bank hangen niets doen. Ow ik ben dit jaar 1e kerstdag vrij, heb je zin om bij ons te komen eten? Want ik vond het met sinterklaas zo gezellig. Dat willen we graag weer over doen. Na een kort overleg met manlief gaven we akkoord.

Eerlijk gezegd heb ik er erg veel zin in! Geen gedoe met cadeautjes omdat alles zo last minute is geregeld. Zelf geen uren in de keuken staan voor een kerst menu. Niet dat de bedoeling was toen we thuis zouden blijven. Een hapje op tafel, met een kom soep is ook erg lekker. ( er zat genoeg lekkers in het kerstpakket van manlief) En dan hoefde we de over volle drukke winkels niet in. Ik heb vorige week met de boodschappen afbakbroodjes en een kerstbrood voor het ontbijt mee genomen.

Voor ons zal kerst zo ongeveer betekenen heerlijk lang s morgens op bed liggen met een kopje koffie en een beker limo voor de jongens. Samen kletsen, boekjes voorlezen en de vele hapjes 'proeven' die de kinderen bakken/koken in hun speelgoedkeukentje. Om Vervolgens om 9 uur naar beneden te gaan ( ja tot 9 uur in bed liggen is voor ons erg lang), De oven aan te zetten om de broodjes af te bakken en de tafel te dekken. Vervolgens een heerlijk kerst ontbijt en daarna... ja wat daarna? samen spelletjes doen, kleuren, lekker op de bank hangen met een boek of nog beter, in een warm bad met een boek en kerstfilms kijken. En ons pas aan het einde van de middag gereed te maken om op familie bezoek te gaan. JA! laat de kerst maar komen dit jaar.

Wat zijn jullie plannen voor de kerst?


4 opmerkingen:

 1. Eerste Kerstdag gingen we naar mijn ouders, en vandaag doen we lekker helemaal niks! Misschien wandelen. En vanochtend heb ik al hardgelopen. Het was heeriljk!

  Huisvijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 2e kerstdag is iets anders gelopen dan gedacht. Ik was zo ontzettend moe dat ik heb uit geslapen. Om 14.15 werd ik pas wakker. Gewekt door manlief die met de kinderen warme broodjes kwam brengen die ze gemaakt hadden. Super lief! Daarna om 15.00 werden we verwacht bij de broer van manlief. Daar hebben we een heerlijk 4 gangen menu gegeten. Om half 9 waren we al thuis en kroop ik gelijk met de kinderen mijn bed weer in.

   Verwijderen
 2. Eerste kerstdag zijn we naar de kerk geweest, en de rest van de dag heeft dochter lekker gespeeld met het buurmeisje, en de tweede kerstdag heb ik gewerkt. Dit jaar heb ik allebei de kerstdagen doorgebracht met alle mensen om wie ik geef. Een mooiere kerst bestaat niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is precies waar het om gaat met kerst! Samen zijn met de mensen waar je om geeft.

   Verwijderen