zaterdag 27 december 2014

Eerste aflossing schuld

Inmiddels heb ik mijn uitkering weer ontvangen en ook manlief heeft zijn salaris gehad. Door een einde jaarsuitkering die manlief heeft ontvangen besloten we om niet 500 euro af te lossen aan de schuld bij familie maar 895 euro. Dit bedrag hebben we inmiddels afgelost en staat er nog 3000 euro open. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

Familie gaf nog wel even aan dat het niet nodig is dat we nu al terug betalen en dat we het geld gerust nog mogen gebruiken om klussen op te pakken in huis. Of nieuwe vitrage bestellen of andere dingen die we graag willen doen. Ik heb aangegeven nu wel graag elke maand een vast bedrag terug te willen geven. Mede door de onzekerheid rond mijn wajong. Ik vind het nu al veel geld. Laat staan als er een deel inkomen weg valt. Lief, maar nee.

Op naar de volgende aflossing. Dat zal 1 februari worden.

Buiten de meevaller van de eindejaarsuitkering van manlief hebben we ook geld terug ontvangen van de nuon. Het prachtige bedrag van 405 euro. Mede doordat we in 11 maanden maar 1700 kwh verbruikt hadden en 381 kub gas in het oude huis. Alle kleine beetjes besparen helpt dus echt! Ook van het water hebben we 31 euro terug gehad. Het water verbuik over 11 maanden was 55,000 liter. Erg netjes, al zeg ik het zelf voor een gezin van 4 personen.

Van het geld wat we terug hebben gekregen hebben we klus spullen gekocht. Ook bestelde we onder andere een nieuwe deur voor in de woonkamer.( Nu met heel veel korting) Deur beslag voor een aantal deuren en deurklinken voor alle deuren in het huis. Nu rest ons alleen nog een paar blikken verf voor de komende maand. Om de kozijnen en plinten in de woonkamer en hal van een kleur te voorzien.

Nu in dit nieuwe huis, hebben we al veel meer verbruikt, mede door de elektra kacheltjes die hier in de eerste week flink hebben staan stoken om de muren droog te krijgen staat de teller al op bijna 800 kwh in de 1e maand en 181 kub gas, er is nu nog maar 1 radiator aan gesloten en om het hier behagelijk te houden. (17-18 graden) staat de ketel de hele dag te stoken. Kan me er nu druk over gaan maken maar ja daar schieten we niets mee op. Het is op het moment even niet anders. Als het mee zit word half januari onze andere ( speciale maat) radiator geleverd en zullen we een stuk zuiniger kunnen verwarming.

Hoe veel verbruiken jullie ongeveer per jaar aan stroom, gas en water?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten