dinsdag 2 augustus 2016

Voortuin

Joepie ook de voortuin is klaar.


Plantjes shoppen!
De stratenmaker had er behoorlijk wat werk van. Eerst het puin ruimen en afgraven om vervolgens bakken op te bouwen en de tuin te bestraten. Ze zijn dan ook een dag langer bezig geweest dan de planning was. Het resultaat is er dan ook naar.

Tuin indelen.
Nadat de stratenmaker zijn werk had opgeleverd was het tijd om plantjes te gaan shoppen. Hoewel mijn consuminder hart heel hard riep let op de kleintjes!! Let op de prijsjes heb ik dat bewust niet gedaan. Ik wil deze keer een tuin die helemaal naar mijn zin is. Ik heb dus puur gekeken naar welke plantjes ik mooi vind. Daarbij wel een aantal puntjes in acht nemend. Ik wilde de basis beplanting van vaste planten die goed tegen de zon kunnen aangezien onze voortuin op het zuiden is. Op het moment dat ik de kar vol had staan liep ik wel wat ongemakkelijk naar de kassa toe. Bij de kassa mochten wij een ruime 180 euro afrekenen. Snel betalen en er niet te veel bij nadenken. Toch blijft het een raar iets. We laten de tuin voor duizenden euro's aanleggen en bestraten maar een paar honderd euro voor plantjes doet zeer.


Thuis zette ik de plantjes met pot en al op de bakken. Zo kon ik bepalen waar ik welk plantje wilde voor ik begon met het echte planten. Er werd geschoven tot ik blij was met het resultaat. Nadat de basis stond zag ik al snel dat ik bodem bedekkers en eenjarig goed miste. De volgende dag reden we naar een ander tuin centrum om daar de ontbrekende plantjes te kopen. Voor dit jaar staan de bakken er prachtig bij al zeg ik het zelf.

Als het eenjarige spul is uit gebloeid, kan dat aan het einde van het seizoen uit de bakken. Zo krijgen de vaste planten de ruimte om te groeien en de bakken op te vullen voor volgend jaar.

Ik kan me bijna niet meer voor stellen dat onze tuin er 2 weken geleden nog uit zag als een vuilstort plaats.

8 opmerkingen:

 1. Hartstikke mooi geworden. En ja, herken dat gevoel wel om plantjes af te rekenen. We hebben het nu door de tuinman laten doen, ook de beplanting, maar nog wel met ruimte om volgend jaar ook zelf wat bij te kunnen planten indien nodig. We weten nog niet hoe deze planten zich gaan verspreiden.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Janneke! Ik ben erg benieuwd naar jou nieuwe tuin!

   Verwijderen
 2. Wauw, dat ziet er werkelijk keurig uit! Hoe ga je voorkomen dat er onkruid tussen de tegels gaat groeien? Daar heb ik namelijk vaak last van...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja ik denk dat je onkruid niet helemaal kunt voorkomen. Wij hebben nu in plaats van zand tussen de tegels een soort van fijne steen splinters er tussen. Als het goed is groeit en hecht het onkruid hier minder snel aan. Dat is nog afwachten en anders zit er helaas niets anders op dan zeer regelmatig het onkruid te verwijderen.

   Verwijderen