maandag 8 augustus 2016

Uitje voor twee

Al eerder schreef ik er over dat ik voor manlief zijn 30e verjaardag kaartjes had gekocht voor een voorstelling in augustus. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het uitje naar Scheveningen stond op de agenda.

Dat uitje is gelijk ook de reden waarom het zo stil was op dit blog afgelopen week. Vooraf aan een uitje moet ik heel veel rusten. Tel daarbij op dat we de week ervoor vreemd volk over de vloer hadden voor de tuin en het resultaat was een oververmoeid en totaal uitgeput lichaam. Na dagen vol slapen en rusten ( girlmore girls kijken op Netflix) voelde ik me gelukkig zaterdag fit genoeg voor het uitje.

Smorgens brachten we eerst de kinderen naar opa en oma toe want die mochten daar logeren. Voor de jongens stond er ook een leuke dag geplant. Ze gingen namelijk naar het piratenschip in Almere. Om 10 uur reden manlief en ik richting Scheveningen daar aan gekomen besloten we om naar sealife te gaan. Want we hadden immers tijd genoeg aangezien de musical voorstelling pas om half 3 zou beginnen.

Wat is dat toch mooi al die Aquariums vol met vissen. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. We namen daar dan ook uitgebreid de tijd voor. Namen plaats op de krukjes die her en der stonden. Bij het zien van al die prachtige vissen begint het toch weer te kriebelen om zelf ook een aquarium te nemen. Maar dat doen we niet hoor. Jaren terug hadden we een prachtige bak maar een simpele reken som liet ons toen zien wat alles koste om dan nog maar te zwijgen over de uren onderhoud die er in gaan zitten elke week.

We vervolgde onze weg en kwamen uit op een terrasje van de beren keten waar we ook besloten om te gaan lunchen. Bij na vraag bleken ze zelfs een heuse allergenen kaart te hebben waaruit ik veilig een glutenvrij gerecht kon kiezen. Ik at een zeer uitgebreide lunch namelijk kipsate met frietjes. Blij kan ik jullie melden dat ik er niet ziek van ben geworden. Echt glutenvrij dus.

Na het terrasje gingen we op de boulevard zitten mensen kijken. Verwonderd hebben we zitten kijken naar de vele mensen die met powerbanks rondliepen met hun telefoon in hun hand. Na een schuine blik op hun telefoon schermpjes zagen we al snel dat ze op Pokemon jacht waren. Mensen liepen heen en weer en heen en weer. Gezinnen waarvan de ouders helemaal in hun telefoon zaten en de kinderen er verveelt om heen hingen echt verbazingwekkend. Manlief en ik hebben daar best wel lol om gehad. Nou ja zeg daar loopt die meneer weer! Goh dit gezin hebben we slechts 8x voorbij zien komen. De afgelopen 20 minuten.

Rond 2 uur liepen we richting theater. We konden al snel de zaal in en zaten op een fijne plek waar we het podium goed konden zien. We hadden het geluk dat er vrij kleine personen voor ons zaten waardoor dit kleine persoon niet tegen een meterslange rug en achterhoofd hoefde te kijken.  De show was echt prachtig. Compleet met vuur, confetti en harde knallen. Veel dans en zang. Moe maar voldaan reden we naar de Show naar huis.

Dat we uitgebreid geluncht hadden was maar goed ook want rond 7 uren waren we pas thuis. Daar zette ik de oven aan en schoof er diepvriespizza's in. Voor mezelf uiteraard een glutenvrije. Ik belde nog even met mijn moeder om te vragen hoe het met jongens ging en of ze een leuke dag hadden gehad. Manlief gaf de plantjes nog even water en liet de hond uit om daarna op de bank te ploffen. We keken samen een film op Netflix terwijl we onze pizza op aten. Omdat dat ik niet meer wist hoe ik zitten of liggen moest op de bank besloten we om de film af te kijken in bed. Het is soms zo fijn om een tv op de slaapkamer te hebben!

Zondag mocht manlief helaas weer vroeg naar zijn werk terwijl ik heerlijk kon uitslapen. Ik heb vooral erg rustig aan gedaan. Lekker ontspannen op de bank gezeten wat afleveringen gekeken van die ene onwijs leuke serie. Nog wat gekleurd en voor de rest niets. S avonds was ik zo blij dat de jongens weer aan tafel zaten met het eten dat ons gezin weer compleet is. De jongens vol verhalen en wij vol verhalen we kunnen er weer even tegen aan!

Hoe was jullie weekend?

4 opmerkingen:

 1. Altijd fijn, uitjes in het weekend, blij dat je er van genoten hebt! Ik wist niet dat je veel moest rusten voor een uitje, heb je fysieke problemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel Pokemon gespeeld hihi ;) Verder niet veel boeiends hier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah Pokemon spelen, jij bent wel de laatste waarvan ik dat verwacht had!

   Verwijderen