dinsdag 23 augustus 2016

Balans

Aan het begin van het jaar had ik bedacht dat ik dit jaar een jaarthema zou doen, namelijk het thema balans. Prachtige ideeën had ik aan het begin van het jaar, hoe ik van dit jaar een evenwichtig jaar kon maken.  Het ene naar het andere blog idee popte in mijn hoofd en ik had er zin in. Maar… Het liep anders.

Nu is het zo dat het schrijven over balans er helemaal niet van komt.  Het thema ben ik niet vergeten en hoewel ik naar de balans verlang lijkt het juist wel dat dit jaar juist enorm uit balans is. Misschien geeft dit juist wel een extra reden om maar snel te beginnen met mijn jaarthema.

Dit jaar is tot nu toe gevuld met veel veranderingen in en om het huis. Een deel daarvan is volgens planning maar een deel ook niet. Soms is dat best even slikken en moeten wij dingen loslaten en keuzes maken om het anders aan te pakken. De grootste invloed heeft dit op de financiën.  Aan het begin van het jaar was ik zo blij dat we eindelijk van de restschuld af waren. Dat we geen schulden meer hadden op de hypotheek na. Maar helaas bracht een (noodzakelijke) verbouwing van de zolder daar verandering in. We sloten weer een nieuwe lening af naast de hypotheek.  Manlief heeft inmiddels al een begin gemaakt met de verbouwing, maar het grootste deel ervan zullen wij uitbesteden. 

In maart begon jongste zoon op de basisschool . Leuk, nieuw en spannend! Een totaal nieuw dag ritme voor zoon maar ook voor mij. Niet meer de hele dag die gezellige peuter om me heen die om aandacht vroeg maar stilte momenten op het moment dat ze beide op school waren. Eerlijk gezegd geniet ik er volop van.
Tot slot mijn lichaam wat totaal uit balans is. Ik merk dat ik echt pieken en dalen heb. Momenten dat ik van de pijn, dagen in mijn bed moet door brengen. Maar ook momenten dat ik me goed genoeg voel om met de kinderen een middag weg te gaan of een klusje in huis aan te pakken. 

Op naar balans en een evenwichtig leven. 

4 opmerkingen:

 1. Als ik het zo lees is balans inderdaad echt een thema dit jaar, maar misschien niet zoals je had verwacht. Maar een belangrijke onderwerp is het duidelijk wel, juist omdat je de balans een beetje mist ; )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om over na te denken BALANS........
  Je kunt pas van balans in je leven genieten, als je in disbalans geweest bent.....denk ik??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een hele mooie, dat er pas balans kan zijn in je leven na disbalans.. dankjewel

   Verwijderen