zondag 14 augustus 2016

Pannen

Op de een of andere manier lijkt het wel als of onze koekenpannen heel snel op raken. Terwijl onze gewone kookpannen en de braadpan het nog steeds prima doen. Sterker nog onze braadpan en gewone pannen zijn nog steeds de 1e die we kochten toen we samen gingen wonen terwijl we ondertussen al ontelbaar veel koekenpannen hebben versleten.

Het besef kwam toen ik voor de zoveelste keer in mijn kast keek en zag dat van alle koekenpannen de antiaanbaklaag weer stuk was en begon te bladderen. Niet bevorderlijk voor de gezondheid. Waarom is dat toch elke keer?  Ik bedacht dat ik eigenlijk een koekenpan wilde met de bodem van de braadpan. Die bakt namelijk prima en is van een goede kwaliteit gezien de levensduur. 

Dus ik zocht het merk van onze braadpan op, die stond gelukkig aan de onderkant vermeld. Tikte het in, in een zoekmachine op internet en tot mijn verbazing zag ik dat dit type koekenpannen bestaan! Ik noteerde het type en de maat van de pan en appte het door naar manlief. Ik zei dat ik zo'n pan graag op mijn wensenlijstje wilde hebben.

Blijkbaar was manlief het geheel met mij eens want een dag later stond de postbode voor de deur met een pakket. Ik was echt blij verrast. Helemaal toen ik het pakket openmaakte en er zelfs 2 koekenpannen in aantrof!

Wat ben ik toch super blij met mijn pannen! Ze voldoen precies aan mijn verwachtingen. Deze had ik graag heel wat jaren eerder in mijn keukenkastje willen hebben.

3 opmerkingen:

 1. Wij hebben nog steeds onze plaatstalen koekepannen die wij kochten toen wij in Amsterdam woonden.en wij wonen nu al 25 jaar elders....
  Goede koekepannen zijn heerlijk! Veel plezier met die van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben nog steeds onze plaatstalen koekepannen die wij kochten toen wij in Amsterdam woonden.en wij wonen nu al 25 jaar elders....
  Goede koekepannen zijn heerlijk! Veel plezier met die van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al 25 jaar de zelfde pannen! Die hebben hun investering inmiddels dubbel en dwars terug verdient.

   Verwijderen