dinsdag 22 maart 2016

Sprokkelen


Nu we de grootste uitgave weer achter de rug hebben. Zoals de gemeente belastingen, de nieuwe vaatwasser en vriezer. Begint het weer te kriebelen om geld bij elkaar te sprokkelen. Zodat we weer kunnen aflossen op de lening die we bij familie hebben. Nu wil ik aan het einde van maart weer een flinke aflossing doen van 1000 euro maar het zou veel fijner zijn als we het gehele openstaande bedrag van 2000 euro af kunnen lossen. Waarschijnlijk veel te ambitieus maar niet geschoten is altijd mis.

De eerste week van april komt sowieso de kinderbijslag weer binnen dit zou al een mooi begin zijn van maar liefst 380 euro. Dan moeten we nog 620 euro bij elkaar te sprokkelen.

Ik wil proberen om weer een  week menu te maken. Hierin goedkopere gerechten te verwerken waardoor we hopelijk geld overhouden van ons boodschappen budget en dit dan gebruiken voor de aflossing.

Voor de hond hebben we vorige maand flink in geslagen wat hondenvoer betreft dus komende maand houden we 50 euro over wat ik ook in het aflos potje stop.

Ik wil proberen ongebruikte spullen te verkopen op marktplaats. Ik heb inmiddels weer aardig wat spullen verzamelt op zolder die we niet meer gebruiken. Denk hierbij aan de babyfoon, Traphekjes, wandelwagen, fietszitje met regenscherm, een doos vol kleding, speelgoed en zo nog meer. Al met al moet dat toch goed zijn voor een leuk bedragje om de aflos pot te spekken.

En alles wat we dan te kort bij elkaar gesprokkeld hebben kunnen we uit de reservering pot lenen. Om een paar weken later ( eind april) dan weer aan te vullen. De sport is natuurlijk om daar zo min mogelijk van te gebruiken.

3 opmerkingen:

 1. Oei, dat is ambitieus... Maar inderdaad; niet geschoten is altijd mis... Dussss, maak lekker vaak soep en nasi zonder vlees en go for it, girl! #succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nasi! Dankje voor de tip dat is erg lang geleden dat we dat hebben gegeten, komt op het menu!

   Verwijderen
 2. Ha lekker aan het opruimen dus! altijd fijn.
  Hier zijn we ook druk aan het sprokkelen. Heel veel via Marktplaats al verkocht. lekker!
  Mag ook wel want ook hier stonden er aardig wat klussen op de planning. alles voor de verkoop....\hubbie is absoluut niet handig en wij moeten overal hulp voor vragen en inkopen.
  succes met het sprokkelen! En lang leve de goedkope gerechten!

  BeantwoordenVerwijderen