woensdag 9 maart 2016

Opzoek naar een hobby

Nu jongste zoontje ook dagelijks naar school mag houd ik meer tijd voor mezelf over. Dat is heel erg fijn maar om me nu de hele dag bezig te houden met huishoudelijke taken is nou niet echt mijn ding. Nu zou ik natuurlijk veel meer tijd kunnen besteden aan het type van berichtjes voor mijn blog maar ik ben bang dat ik dan snel door mijn inspiratie heen ben. Of zou het juist werken dat hoe meer je schrijft hoe meer je ideeën krijgt om over te schrijven? Ook ben ik bang dat ik daardoor de lat voor me zelf te hoog leg en dat het mogen schrijven dan een moeten word en dat is nu net niet de bedoeling. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe hobby.


Een hobby die laagdrempelig is. Niet te veel kost en iets wat je bijna overal kunt doen. Doordat ik voor mijn verjaardag een prachtig kleurboek kreeg van mijn moeder. Het 3e deel van Johanna Basford. Kwam ik al snel uit op kleuren. Al meerdere kleurboeken heb ik voor mezelf en vaak pak ik die erbij gezellig samen met de jongens. Dan ben ik vooral bezig gedachte loos de platen in de te kleuren. Maar dit nieuwe boek heeft prachtig stevig papier en hele mooie platen. Dat vraagt er eigenlijk om er echte kunstwerkjes van te maken. Dus ik surfte wat rond op het net en vond de meest prachtige ingekleurde platen. Zo mooi dat ik er met verbazing naar had gekeken. Ja dat wil ik ook kunnen! Ik bekeek en bewonderde ik belande in een wereld vol met tutorial filmpjes en bekeek de een na de ander. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik daarvoor echt nieuwe potloden nodig had. Deze consuminderaar let wel op de centen dus mocht het niet het duurste van het duurste zijn. Ik besloot dat het Bruynzeel potloden moesten worden en die kreeg ik van manlief voor mijn verjaardag. Ze hebben een goede kleur afgifte en ik hoef er niet erg hard op te drukken wat wel zo fijn is met mijn vaak pijnlijke handen.

Dus uren en uren was ik aan het kleuren en vermaakte me de afgelopen dagen prima. Het resultaat... Ik vind het stiekem best aardig gelukt. Alleen die in de filmpjes zijn zo veel moooier. Dat deze perfectionist er helemaal niet zo over te spreken is. Nou ja voorlopig nog maar flink wat oefenen en wie weet kan ik over een paar jaar ook echte kunstwerkjes maken.

 Hebben jullie ook een hobby?

5 opmerkingen:

 1. Kleurrijk hoor. Eigenlijk moet de achtergrond nog een blauwig kleurtje krijgen en dan kun je hem zo inlijsten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik wil dat graag gaan proberen met soft pastels. Maar die heb ik (nog) niet. En omdat ik de plaat al gekleurd heb. Moet ik de kleuren beschermen met een zogenaamde blender potlood om het door lopen van kleuren te voorkomen. En uhm die heb ik ook niet, en ik wil nog leren.. Hahahah word vervolgt..,,

   Verwijderen
 2. Hij is erg mooi geworden vind ik!
  Maar ja, als je een perfectionist bent is het lastig.
  Ik heb daar ook last van, het moet goed allemaal. Anderen mogen het best minder mooi doen maar ikke niet....en jij ook niet dus..
  Ik heb geen hobby momenteel, ik kan nooit ergens lang mee bezig zijn, ben altijd heel snel uitgekeken op dergelijke dingen. Zo stom...ik vind het leuk en toch stop ik er weer mee en zoek iets anders....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor. Nu zoon op school zit heb ik ook meer vrije tijd, ik ben vrijwilligerswerk gaan doen, dat bevalt goed. En zie dat gelijk als een nieuwe hobby van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je een leuke en toegankelijke hobby hebt gevonden! Mijn hobby is bloggen, lezen en hardlopen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen