dinsdag 29 september 2015

Jaarmarkt voordeeltjes

Elk jaar kijk ik er naar uit. De jaarmarkt, de enige markt die ik de moeite waard vind om te bezoeken. De week markt word hier elke keer kleiner en kleiner ook is er behalve de groente kraam (die niet voordeliger is dan de supermarkt) weinig te zien voor ons.

De jaarmarkt begint officieel om 9 uur maar omdat hij zo goed als naast de school van oudste is besloot ik direct een rondje markt te doen zodra ik zoontje om half 9 naar school had gebracht. Wat mij op viel was dat alle kraampjes al vol stonden en dat er veel mensen al aan het snuffelen waren.

Samen met manlief en jongste gingen we eerst recht op ons doel af. Namelijk de kraam van de kinderkleding winkel in het dorp. Elk jaar hebben ze daar een leuke actie 3 stuks kinder (merk) kleding voor 20 euro. Mooie kleding van goede kwaliteit. Dus terwijl manlief en jongste zoontje samen verder liepen over de markt snuffelde ik op die kraam. Ik verzamelde 12 broeken in 3! maten  bij elkaar voor de jongens. De 2 maten die de jongens nu passen en alvast de volgende maat voor oudste. Aangezien hij meestal midden in een seizoen een groeispurt krijgt is het geen luxe om wat kleding op voorraad te hebben. Ik snuffelde nog verder voor wat shirts en truien maar kon helaas geen geschikte exemplaren vinden dus rekende ik de 12 broeken af en mocht 80 euro betalen.

Na het betalen kwamen manlief en zoontje al weer aangelopen en zoontje vertelde dat manlief mooie shirts had gezien. Dus of ik ook even kwam keuren. Het waren inderdaad leuke shirts met een lange mouw. Wat erg gunstig is met de naderende herfst. De shirts kosten 20 euro per stuk en 2 voor 35 euro. Omdat manlief zo 4 leuke aan kon wijzen kochten wij 4 shirts voor hem. En dat is echt uniek! Manlief heeft een hekel aan shoppen en aan kleding kopen dus wij zijn ontzettend bij met de aankopen.

Wat ook wel erg grappig is dat ze de originele prijs kaartjes aan de broeken hadden laten zitten zodat je thuis nog kunt zien wat de verkoopprijs in de winkel geweest zou zijn. En ik zou ik niet zijn om thuis dus te gaan berekenen hoeveel het gekost zou hebben. Bij elkaar opgeteld kosten de broeken normaal gesproken 356.40 euro. Wij hebben dus een 'korting' gehad van slechts 276.40 euro niet verkeerd al zeg ik het zelf. 

Houden jullie van shoppen? Of hebben jullie er net zo'n hekel aan als manlief?

6 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk dat de kaartjes er nog aan zitten! Dan kun je zo fijn zien hoeveel je hebt uitgespaard! Het klinkt als een hele leuke markt. Goed dat je er zo vroeg bij was.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het leuke aan voordeel shoppen dat je de besparing kunt zien.

   Verwijderen
 2. Hier was vorige jaar een actie: 1 kledingstuk 50% korting, 2 60% en op 3 kledingstukken in totaal 70% korting. Ik had 2 dingen gevonden en ging toen ff rekenen, door de extra korting kostte een derde kledingstuk maar 1 of 2 euro meer dan 2 kledingstukken.. Dus toen nog maar ff verder gezocht naar nog iets leuks. Dat was ook een enorme besparing. Erg leuk om die bedragen ook op te tellen op jaarbasis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow! Dat is helemaal leuk shoppen! Dat soort voordeeltjes kom ik dan weer nooit tegen.

   Verwijderen
 3. Ik geloof dat ik ook niet zo van het shoppen ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gaan ook altijd recht op ons doel af, achter af als we goed en snel geslaagd zijn kunnen we wel genieten van de aankopen. Helemaal omdat we dan voorlopig weer voorzien zijn.

   Verwijderen