dinsdag 22 september 2015

Verzekeringen overzicht

Toen ik de administratie uitzocht vond ik een overzicht van onze verzekeringen. Omdat wij een aantal van de verzekeringen bij 1 maatschappij hebben ondergebracht word er elke maand een totaal bedrag afgeschreven. Nu zag ik op dit overzicht een bedrag per verzekerde onderdeel staan.


Aansprakelijkheidsverzekering 4,12
Woonhuisverzekering 10.02
Inboedelverzekering 10.58
Rechtsbijstandsverzekering 18.13
Reisverzekering 3.99
Autoverzekering 23.54
Daarbij komt nog 14.78 aan assurantiebelasting

Totaal 85.16 euro.

Verzekering sparta met 2.09
Zorgverzekering 277
Uitvaartverzekering ik 9,42
Uitvaartverzekering manlief 8, 43
Orv 5,62

Totaal 387.72 euro.

Maandelijks betalen wij dus 387,72 euro aan alle verzekeringen. Ik moet zeggen dat ik best schrik van dit hoge bedrag. Gelijk ben ik gaan kijken of er iets geschrapt kan worden. Ik zie dat wij nog steeds de Sparta met hebben staan. Nu moet ik bekennen dat deze fiets met motor al stil staat sinds het moment dat ik ben gestopt met werken zo'n 5,5 jaar geleden. Al meerdere malen heb ik geopperd om deze fiets te verkopen toch wil manlief deze weer repareren en rijdend maken. Je kunt je voorstellen dat 5 jaar stil stand niet al te best is voor het motorblokje. Een puntje om nog eens goed over na te denken.

De verzekeringen rond om onze woning zijn vast niet allemaal nodig maar wat was ik blij dat we een fijn bedrag terug kregen van de verzekering toen onze wasmachine uitwandelen ging en ons halve huis onder water stond!

Dan de reisverzekering. Wij hebben al eerder berekend dat het voordeliger is om deze doorlopende reisverzekering te behouden ook als we slechts 1 maal per jaar op vakantie gaan. Een reisverzekering afsluiten voor slechts 1 vakantie kost al meer dan het jaar bedrag. Daarbij krijgen wij als we deze in het pakket houden een grotere korting waardoor de andere verzekeringen iets voordeliger zijn.

Over het nut van een uitvaartverzekeringen zijn verschillende meningen. Zelf vind ik het erg fijn dat we die hebben afgesloten. Het geld voor een uitvaart hebben wij op het moment niet. Wij hebben zelfs een flinke schuld. Het idee dat als 1 van ons overlijd dat we daar geen verdere financiële problemen van krijgen en toch een mooie uitvaart kunnen regelen geeft rust. De kinderen zijn tot 18 jaar meeverzekerd met mij. De Orv is een verplichte verzekering bij de hypotheek. Wij hebben op dit moment een zo laag mogelijk bedrag verzekerd tot we van de restschuld af zijn. Dat dit enigszins een risico is weten we maar het is nu niet anders.

De zorgverzekering is een hele dure verzekering toch willen wij daar niet ( meer) op beknibbelen. Vorig jaar hadden wij alleen de basisverzekering en hebben daardoor heel veel dingen uitgesteld. Zoontje niet naar logopedie omdat het niet vergoed zou worden en wij bijna 40 euro per week zelf moesten gaan betalen. Niet naar de tandarts voor een controle. Zelf niet naar de fysio want dat kost geld. Manlief die door een bedrijfsongeval langs het ziekenhuis moest en wij een flinke rekening mee naar huis kregen. Ik ben echt zo ontzettend blij met onze aanvullende verzekering. Helemaal nu ook jongste naar de logopedie mag. Ik zelf allerlei onderzoeken onderga ivm allergie. De fysio die ik op het moment veelvuldig bezoek. De tandarts, Speciale scan, Kaakchirurg noem maar op.

Wat betalen jullie elke maand aan verzekeringen? Wat is een verzekering waar jullie niet op willen besparen?

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben (natuurlijk) ook een inboedel- een aansprakelijkheidsverzekering en de duurste van allemaal; de zorgverzekering. Wij hebben geen aanvullende verzekeringen. Ik stap zo´n beetje jaarlijks over, maar let wel goed op of de verzekeringen dekken wat wij belangrijk vinden. We hebben nu ook nog een rechtsbijstandverzekering, maar die wil ik ergens in november opzeggen. Mijn uitvaartverzekering is volledig afbetaald. Een woonhuis/opstalverzekering heb ik in Amsterdam niet meer nodig, omdat de VVE die afsluit en een reisverzekering sluit ik opnieuw af als we weer een verre reis gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik twijfel over de rechtsbijstandverzekering. Misschien toch handig met de veranderingen die er aan komen rond mijn Wajong uitkering. Ook op manliefs werk is het wel eens onrustig.. ik twijfel.

   Verwijderen
 2. Wij hebben ongeveer hetzelfde pakket. Alleen de rechtsbijstandverzekering hebben we een aantal jaren geleden gestopt. Ik had hem indertijd afgesloten omdat bij het bedrijf waar ik werkte nog al eens wat mensen ontslagen werden, en ik antwoord wilde kunnen geven voor het geval dat. Nooit nodig gehad. Waarmee ik alleen maar wil aangeven; is de reden waarom je hem indertijd hebt afgesloten nog steeds dezelfde? Zo niet, doe hem dan de deur uit, want het is toch ruim € 200,- op jaar basis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij hebben die verzekering juist toegevoegd sinds de verhuizing. bijna een jaar terug. Toch twijfel ik over het nut van de verzekering. Er komen wel behoorlijke veranderingen aan rond om mijn Wajong maar in hoe verre zo'n verzekering dan iets voor mij kan betekenen? ik weet het niet.

   Verwijderen